Garsių prekių ženklų istorijos

O dar Heilbronas yra ypatingas tuo, kad jame gyvena vos 120 tūkstančių gyventojų, tačiau statistiškai tai yra patys turtingiausi Vokietijos žmonės, skaičiuojant metines pagal pajamas vienam registruotam piliečiui... Tai dėl to, kad Heilbrone gyvena ir vienas turtingiausių Vokietijos ir 30-as turtingiausias pasaulio žmogus Dieteris Schwarzas, kurio turtas siekia beveik 35 milijardus eurų – menamai paskirsčius tokius pinigus kiekvienam gyventojui ir atrodo, kad jie uždirba daug.Kaip jis juo uždirbo? Paprastai: sukūręs tai, ką šiandien pažįstate kiekvienas – prekybos sistemą „Lidl“. 

Dieteris Schwarzas nėra atsitiktinis žmogus prekybos versle. Jo giminės ir veiklos šaknys siekia XIX amžiaus pradžią, kai dar 1836 metais jo prosenelis Augustas Franzas Schwarzas, garbingas biurgeris ir pirklys tame pačiame Heilbrono mieste atidarė savo parduotuvę, prekiaujančią „kolonijinėmis prekėmis“ – taip tais laikais buvo vadinami prieskoniai, vaisiai bei skanėstai, atgabenti iš tolimų užjūrių. Vėliau jo sūnus Josefas perėmė tą šeimos parduotuvę, kuri vis dėlto bankrutavo Pirmojo pasaulinio karo metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)