Garsių prekių ženklų istorijos

1810 metais du Peugeot broliai Jeanas-Pierre'as ir Jeanas-Fredericas, įkvėpti Napoleono pradėtos Prancūzijos pramoninės revoliucijos, įsigijo malūną Sū Krate – mieste, kurį pavertė metalo dirbinių dirbtuve, pavadinta „Peugeot Frères“ („Peugeot broliai“). Jie gamino spyruokles laikrodžiams, pjūklus, peiliukus kavos malimo malūnėliams, vėliau – adatas siuvimo mašinoms ir metalines juosteles krinolino suknelėms. 

Greitai produkcijos pasidarė tiek daug, kad teko užsakyti pas vietinį juvelyrą sukurti jiems emblemą gaminiams žymėti ir taip išsiskirti iš konkurentų. 1847 metais ant brolių Peugeot gaminamų pjūklų geležtės pirmą kartą pasirodė įspaustas liūtas, stovintis ant dviejų kojų ir simbolizuojantis visas reikalingas pjūklo savybes – dantų aštrumą, lankstumą ir greitį (liūtas, žinoma, dar buvo ir jų giminės ištakų miesto Franč-Komte emblema).

1880 metais pasaulį apėmė nauja manija –

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją