Garsių prekių ženklų istorijos

Plaukų priežiūros priemonės ir dažai, odos priežiūros priemonės, apsauginiai kremai nuo saulės ir kvepalai, dermatologijos ir biofarmacijos sprendimai – „L'Oréal“ visada garsėjo savo technologinėmis inovacijomis (jai priklauso daugiausiai patentų nanotechnologijų srityje). Kadaise, dar 1920 metais joje dirbo tik trys chemikai, 1950 metais – jau šimtas, ir apie du tūkstančius šiandien.

Tačiau... šią moteriško grožio kompaniją, kaip tyčia, įkūrė vyras. Ir vadinosi jis Eugene Paulis Louis Schuelleris (1881-1957).

Jis gimė Paryžiuje, vokiečių imigrantų šeimoje. Visi keturi Eugene broliai mirė dar kūdikystėje, ir jis liko vienturtis, apgaubtas šilumos ir liūdnos tėvų meilės. Tėvas valdė nedidelę kepyklėlę, ir už Eugene mokslus brangioje privačioje mokykloje su administracija dažniausiai atsiskaitydavo tortais ir pyragais. Eugene jau vaikystėje susidomėjo chemija, ir jai pašventė visą savo gyvenimą. 1904 metais jis baigė Paryžiaus Taikomosios chemijos institutą ir tapo, savaime suprantama, chemijos dėstytoju Sorbonos universitete.