Garsių prekių ženklų istorijos

Ir būtent tada man pirmą kartą iškilo klausimas, o ką vis dėlto reiškia šis baimingą pagarbą keliantis pavadinimas? Žinoma, po kurio laiko paaiškėjo, kad tai buvo žmogaus pavardė. Ir kai po daugelio metų aš išvydau to žmogaus nuotrauką, jis greičiau jau atrodė panašus į buhalterį, o ne į aviacijos korifėjų. Ir vis dėlto jo pavardė tebeskambėjo rūsčiai.

Urėdas milijonierius

Šiais laikais Williamas Edwardas Boeingas (1881-1956) dažnai yra vadinams „komercinės aviacijos“ pradininku, „didžiu“ žmogumi, turinčiu „neribotą aviacijos ateities viziją“, tačiau kadaise tikrovė buvo kiek kitokia. Jau savo jaunystėje jis buvo milijonierius, o iki sulaukdamas trisdešimt ketverių metų, jis jokiu būdu net neplanavo susieti savo gyvenimo su aviacija. Savo verslininko karjerą pradėjo kaip medienos pirklys, o gyvenimą baigė būdamas nekilnojamojo turto magnatu ir lenktyninių žirgų veisėjas. Ir tik tarpelyje tarp šių veiklų jis spėjo įkurti kompaniją „The Boeing Airplane Company“ (šiuo metu – „The Boeing Company“), kuri prieš šimtą metų padarė didžiulią įtaką visos pasaulio aviacijos technologijų plėtrai, o šiandien yra didžiausia JAV aeronautikos gaminių eksportuotoja. Ir būtent ši kompanija tapo JAV Šiaurės Vakarų regiono pramonės ir Sietlo miesto (davusio pasauliui taip pat roko megagrupę „Nirvana“ bei kavinių tinklą „Starbucks“) simboliu, dominavusiu pasaulio aviacijoje per visą XX amžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)