Garsių prekių ženklų istorijos

Vis tik faktas lieka faktu – per metus vidutiniškai mes išleidžiame 112 procentų daugiau pinigų, atsiskaitydami kortelėmis, nei mokėdami grynaisiais.

Iš kur jos išvis atsirado mūsų piniginėse?

Yra žinoma, kad prekės kreditan buvo duodamos jau prieš 3000 metų senovės Egipte ir Babilonijoje. Matyt, žmonija anksti suvokė šios finansinės operacijos naudą, beliko per ateinančius amžius tik tobulinti priemones, kaip sekti ir kontroliuoti pirkėjo skolą. Primityvios pačių kortelių pirmtakės pasirodė dar antikos laikais – jau tada žmonija naudojo akmenis, molines ar metalines plokšteles bei lazdas su pirkėjo skolos žymėmis.

Kreditinės kortelės, gaminamos iš „lengvos, bet tvirtos medžiagos“, pirmą kartą buvo paminėtos dar 1887 metais pasirodžiusioje amerikiečių rašytojo Edwardo Bellamy utopinėje knygoje „Žvilgsnis į praeitį“, ir, beje, šis kairuoliškų socialistinių pažiūrų rašytojas korteles laikė „visuomenės vienybės“ simboliu – tokiose kortelėse turėjo būti talpinama visa informacija apie jos turėtoją (deja, ne savininką)... 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją