Garsių prekių ženklų istorijos

BBC („British Broadcasting Corporation“ – „Britanijos transliacijos korporacija“) yra didžiausias pasaulyje radijo, televizijos ir interneto laidų bei informacijos portalo „BBC Online“ kompleksas, transliuojantis laidas bei teikiantis informaciją tiek Jungtinei Karalystei, tiek pasauliui. Šiuo metu BBC laidos pasiekia šimtus milijonų „namų ūkių“, ženkliai lenkiant artimiausią konkurentą, amerikiečių naujienų kompaniją CNN. 
Šiuo metu BBC nėra nei privati, nei valstybinė kompanija, o neturinti jokių akcininkų ir veikianti tik pagal savo Įstatus „visuomeninė statutinė kompanija“ („Statutory Corporation“), kurios aukščiausiąjį valdymo organą – „valdytojų tarybą“ („Board of Governors“) – sudaro 12 patikėtinių, o juos Jungtinės Karalystės vyriausybės teikimu skiria Karalienė. Vis tik ši istorija prasidėjo kaip privačios bendrovės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)