Garsių prekių ženklų istorijos

BMW istorija prasidėjo Obervyzenfyldo poligone, įsikūrusiame Bavarijos sostinės Miuncheno šiaurėje. Jis naudotas kariškių jau nuo XVIII amžiaus. Būtent ši vieta tapo gravitacijos centru daugeliui aviacijos entuziastų po to, kai 1903 metais broliai Wrightai pademonstravo, kad įmanoma atplėšti nuo žemės „sunkesnį už orą valdomą aparatą“, – visą pasaulį užplūdo skrydžių entuziazmo banga, neaplenkusi ir Vokietijos. Ir tame pačiame Obervyzenfylde pradėjo telktis gausybė dirbtuvėlių, pasišovusių gaminti lėktuvus ir variklius jiems. 1911 metais ten įsikūrė ir nedidelė gamyklėlė „Gustav Otto Flugmaschinenfabrik“.

Jos savininkas Gustavas Otto (1883–1926) buvo garsiojo Vokietijos inžinieriaus ir išradėjo Nikolaso Augusto Otto, vieno iš vidaus degimo variklio „tėvų“, sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)