Šią savaitę vyko susitikimas su savivaldybių atstovais, su jais tartasi dėl ukrainiečių vaikų priėmimo į mokyklas. Ukrainiečių vaikų ugdymu rūpinsis savivaldybės, jų mokykloms konsultacijas teiks tokios patirties turintys Vilniaus lietuvių namai – ši Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldi įstaiga moko užsieniečių vaikus Lietuvoje.

Daugelyje savivaldybių yra mokyklų, kurios bendradarbiauja su Vilniaus lietuvių namais.

Savivaldybių atstovai pranešė, kad savivaldybės yra pasirengusios priimti vaikus. Beveik visose savivaldybėse paskirti atsakingi koordinatoriai.

„Šiuo metu svarbiausia, kad į mūsų šalį atvykę vaikai jaustų šilumą, ramybę ir galėtų atsigauti nuo patirto streso, o netrukus galėtų tęsti mokslo metus. Ministerija ir mokyklos tam kruopščiai ruošiasi.

Ukrainiečių vaikais pasirengusios rūpintis ir neformaliojo ugdymo įstaigos, nevyriausybinės organizacijos. Dėkojame visiems, kurie tuo rūpinasi ir planuoja padėti nuo karo pabėgusiems vaikams“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją