Pasaulį Marijampolėje išvydusiu naujagimiu pasidžiaugė Marijampolės ligoninė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Marijampolės ligoninėje š.m. kovo 29 d. priimtas pabėgėlės iš karo siaubiamos Ukrainos kūdikis.

Gimdyvė jau kuris lankėsi mūsų ligoninėje ir buvo stebimas nėštumas, o suėjus gimdymo terminui buvo paguldyta į Marijampolės ligoninę. Kovo 29 d. 16.55 val. gimė sveikas, žvalus berniukas, kurį tėvai pavadino Artiom.

Artiom tėvelis likęs gimtinėje, gina šalį, o mama kovo mėnesio pradžioje atvyko į Marijampolę ir laukė kada susitiks su savo mažuoju stebuklu. „Džiaugiamės, kad karo pabėgėliai renkasi mūsų gydymo įstaigą, pasitiki medikais ir patiki vienus svarbiausių savo gyvenimo įvykių mūsų priežiūrai“, – sakė akušerijos -ginekologijos skyriaus vedėja Lina Jucienė.

Skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Rūta Markelienė patikino, kad mama jaučiasi gerai, skyriaus kolektyvas padeda kuo gali, jaunajai mamytei suteikiama visa reikalinga pagalba. Artiom iš ligoninės iškeliaus su dovanomis – pačiomis reikalingiausiomis priemonėmis, bei daikteliais iš „Mamų skrynios“.

Didžiausi sveikinimai ukrainiečiams Olgai ir Aleksandrui susilaukus pirmagimio sūnaus“, – rašoma ligoninės socialinio tinklo paskyroje.

Primename, kad pirmasis pabėgėlių iš Ukrainos vaikas gimė Klaipėdoje. Berniukas gimė kovo 17-ąją Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Apie tai portalas „Delfi“ rašė čia.

Pačioje Ukrainoje, kaip praneša šios šalies žiniasklaida, nuo karo pradžios gimė jau 16 tūkst. vaikučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją