Balandžio 29 d. 18 val. jis įvyks didžiausioje šalies salėje – „Žalgirio arenoje“ Kaune, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Visos koncerte surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos karių ir kovotojų gydymui mūsų šalies medicinos bei reabilitacijos įstaigose. Renginio organizatoriai siekia pagerbti Ukrainos tautos bei karių didvyriškumą ir vienybę, ginant savo šalį, o taip pat atkreipti visuomenės dėmesį į demokratinių vertybių bei taikos svarbą Europai ir visam pasauliui.

Solidarumo žinia kariams – Lietuvos ir Ukrainos muzikantų širdimis bei lūpomis

Paramos koncerto vedėjas bei vienas jo organizatorių Arūnas Valinskas teigia, kad pagalba Ukrainos kariams yra būtina.

„Jie kovoja už mus, todėl šiems didvyriams privalome padėti, kaip tik galime. Kovojantys kariai privalo būti ramūs dėl savo šeimų, kurios pasitraukė iš Ukrainos. Kovoje prieš agresorių patyrę sužeidimus Ukrainos kariai turi žinoti, kad jie nebus palikti likimo valiai“, – tvirtina A. Valinskas.

Sprendimui padėti Ukrainos kariams pritaria ir „Žalgirio arenos“ vadovai, kurie paramos koncerto organizatoriams ir atlikėjams neatlygintinai suteikia renginiui reikalingas erdves bei patalpas.

„Palaikome visas iniciatyvas, nuo mažiausių iki didžiausių, kurios gali prisidėti prie pagalbos ukrainiečiams, kenčiantiems nuo karo. Nuo šios tragedijos pradžios stengiamės aktyviai padėti Ukrainai ir jos žmonėms. Kuomet sulaukėme pasiūlymo rengti paramos koncertą iš ROTARY ir LIONS atstovų, skirtą Ukrainos kariams, nė akimirkos nedvejoję sutikome prie jo prisidėti“, – sako „Žalgirio arenos“ renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas.

Pasak A. Valinsko, paramos koncerte dalyvausiantys Lietuvos atlikėjai taip pat nuoširdžiai pritarė šio renginio kilniam tikslui, todėl noriai sutiko prisidėti prie jo savo atliekamomis dainomis.

Paramos koncerte dalyvaus Marijonas Mikutavičius, Merūnas Vitulskis, Inga Valinskienė, Liepa Mondeikaitė, Andrius Mamontovas, grupė „LT United“ ir kiti žinomi atlikėjai.

Į Lietuvą atvyks ryškiausios Ukrainos scenos žvaigždės: mūsų šalyje gerai žinoma Ruslana, populiariausia Ukrainos jaunimo atlikėja Nadyja Dorofeeva bei Nastia Kamenskykh, kurios patriotinė daina „Ja Ukraina“ šiuo metu pirmauja daugelio šalių radijo topuose. Visą renginio programą organizatoriai pristatys artimiausiu metu.

Surinktos lėšos – karių reabilitacijai

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Lietuvos gydymo ir reabilitacijos įstaigos yra paruošusios beveik 1200 vietų̨ sužeistų karių gydymui ir reabilitacijai. Vienos tokios gydymo bei reabilitacijos vietos kaina yra 62,95 Eur, o vidutiniškai reabilitacija tęsiasi 21 d., t. y. 3 savaites. Taigi, vieno kario ar kovotojo reabilitacija vidutiniškai kainuos 1322 eurus. Suteikdami finansinę paramą, koncerto organizatoriai galės padėti nuo 150 iki 200 karių ar kovotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją