„Pirmieji ukrainiečiai šią savaitę jau pradėjo dirbti mūsų prekybos tinkle. Suprantame, kokioje sudėtingoje situacijoje jie atsidūrė, ir esame tikri, kad garantuota darbo vieta bei finansinė parama padės jiems išlaikyti darbo įgūdžius, tapti mūsų komandos dalimi ir paprasčiau integruotis mūsų šalyje“, – pranešime žiniasklaidai sako Edita Jakučionytė-Lukšė, „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ Personalo departamento direktorė.

Pasak E. Jakučionytės-Lukšės, pirmuosius tris darbo mėnesius ukrainiečiams prie atlyginimo mokamas papildomas 100 eurų priedas, o po trijų mėnesių bus išmokėta dar 200 eurų. Vaikų turintiems darbuotojams skirtas ir papildomas vadinamojo mokinio krepšelio priedas.

Pirmieji darbuotojai iš Ukrainos prekybos tinkle eina įprastas pareigas, gauna visas socialines garantijas, kurias užtikrina Darbo kodeksas ir kiti Lietuvos įstatymai, bei papildomą sveikatos draudimą. Prieš įdarbinant ukrainiečiams suteikiama išsami informacija apie prekybos tinklą, darbo pobūdį, įmonės kultūrą ir atmosferą darbo vietoje. Jie įtraukiami į įmonėje vykstančius procesus, jiems suteikiamos asmeninio tobulėjimo galimybės.

Prekybos tinklas ir toliau siūlo ukrainiečiams kelis šimtus darbo vietų prekybos tinklo logistikos ir gamybos padaliniuose bei prekybos salėse. Jie gali būti įdarbinti tiek didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tiek ir mažesniuose miesteliuose įvairiuose regionuose.

Mažmeninės prekybos tinkle šiuo metu dirba beveik 6 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją