„Kalbos kursai padės atvykusiems pabėgėliams geriau jaustis mūsų šalyje.

Svarbūs yra ne tik patys lietuvių kalbos įgūdžiai, bet ir galimybė supažindinti su vietine kultūra ir užmegzti naujus socialinius kontaktus tokių mokymų metu“, – sakė Vilniaus mero pavaduotojas Tomas Gulbinas.

Trečiadienį mokymai prasidėjo pirmosioms dviem užsiregistravusiųjų grupėms – juos veda Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto studentai savanoriai. Mokymo grupių srautai formuojami atsižvelgiant į dalyvių registracijos formoje nurodytas galimybes dalyvauti pasiūlytais laikais bei mokamas užsienio kalbas (rusų, anglų k.).

„Matome didelį poreikį mokytis, besiregistruojantieji yra aktyvūs, domisi ir labai nori mokytis lietuvių kalbos. Džiugu, kad sulaukėme laiškų ir iš tų, kurie turi patirties mokant lietuvių kalbą ir nori prisijungti prie savanorių komandos. Kadangi mokymų poreikis tikrai labai didelis, kviečiame mums rašyti norinčius savanoriauti“, – kviečia Vilniaus švietimo pažangos centro direktorė Unė Kaunaitė.

Kitą savaitę startuos papildomos grupės, kurioms dėstys tiek studentai savanoriai, tiek ilgametę patirtį turintys Vilniaus suaugusiųjų mokyklų mokytojai.

Lietuvių kalbos mokymai vyksta Naktinio Vilniaus Avilio (Vilniaus g. 22), Vilniaus universiteto (Universiteto g. 5) patalpose bei suaugusiųjų mokyklose. Užsiregistravusieji įsipareigoja dalyvauti visuose užsiėmimuose. Dalyvių skaičius ribotas. Mokymai yra nemokami, priemonės suteikiamos.

Mokymus suaugusiems iš Ukrainos organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė, Vilniaus švietimo pažangos centras, Vilniaus universitetas, Naktinis Vilniaus avilys ir savivaldybėje veikiančios suaugusiųjų mokyklos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės