„Tikriausiai su didele barzda“, – paklausta, kaip atrodo Kalėdų senelis, Vilniaus oro uoste juokėsi viena mergaitė.

Klausinėjami vaikai išdavė, kokių dovanų norėtų – lėlytės Barbės, dviračio, mašinos su pultu, mobilaus telefono. Buvo tokių, kurie svajonių į kamerą nesakė, bet prisipažino tokių turintys. Nuspėju, kokios jos.

Plačiau apie vaikų svajones – vaizdo reportaže:

Atviriausias buvo 15 metų Valdas iš Marijampolės vaiko tėviškės namų,

„Prašysiu planšetės, – prisipažino Valdas. – Tai su draugais nusifotkinsiu, tai kokius filmus žiūrėsiu, kokius filmukus“, – pasakojo jis.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei Valdas ruošėsi papasakoti, kad yra iškovojęs 11 medalių. O kaip Valdas švenčia Kalėdas?

„Kalėdas švenčiu laimingai, su draugais, su visa šeimyna. Aš savo tikros šeimynos neturiu. (…) Mano mama dabar serga, vis tiek gaila, noriu, kad ji atvažiuotų per Kalėdas. Gal atvažiuos – visko gali pasitaikyti, visiems sunku“, – prisipažino Valdas, kuriam Kalėdų stebuklu taptų mamos aplankymas.

Kaip bebūtų, vieną stebuklą šie vaikai jau patyrė: daugelis jų pirmą kartą skrido lėktuvu, nukeliavo į Laplandiją, pramogavo šiaurės elnių ir haskių fermose, susitiko su prezidente D. Grybauskiate ir tikruoju Kalėdų Seneliu.

Kalėdų Senelis pažadėjo Kalėdų naktį aplankyti visus gerai besielgusius Lietuvos vaikus. Pasak jo, Lietuvos vaikai, kaip ir kiti pasaulio vaikai, Kalėdoms prašo įvairių žaislų, žaidimų, lėlių. Tačiau jam pačiam svarbiausi kiti dalykai – laimė, svajonės ir gera sveikata.

Socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“ įgyvendino DELFI ir lietuviška įmonė NORFA, jos globėja tapo prezidentė D. Grybauskaitė.

Vaikų namų auklėtiniams kelionę į Laplandiją padovanojo Lietuvos vaikai, burtų keliu laimėję kūrybinį konkursą. Piešdami piešinį jie buvo pasirinkę vaikų globos namus, kurie, laimėjimo atveju, deleguotų savus auklėtinius pas Kalėdų Senelį.