Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Antrus metus vykstanti socialinė iniciatyva „Misija Laplandija" šįkart skatina visus šalies vaikus piešiniais prisidėti prie bendro tikslo – padovanoti magišką kelionę į Laplandiją vaikams, augantiems pavyzdingose, bet sunkiau finansiškai besiverčiančiose daugiavaikėse šeimose. Žinoma žurnalistė ir televizijos laidų vedėja R. Mikelkevičiūtė į projektą, suvienijusį Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvą „Už saugią Lietuvą", naujienų portalą „Delfi" ir lietuvišką įmonę „Norfa", ragina žiūrėti per stebuklo prizmę.

„Be abejonės, visuomet atsiras skeptikų, į tokias puikias iniciatyvas žiūrinčių kaip į reklamą ar komerciją. Bet aš į tai siūlau žiūrėti kaip į stebuklą, nors jie suaugusiųjų gyvenime, atrodo, nebevyksta. Mes jais tiesiog nebetikime ir nebenorime tikėti. Bet vaikystė, be abejonės, yra tas laikas, kai stebuklai turi vykti ir jais reikia tikėti. Todėl labai džiaugiuosi šiuo projektu, kad vaikai iš gausių šeimų, neturinčių galimybės išvykti į tokią kelionę, vis dėlto patirs kalėdinę magiją. Man Kalėdų Senelis ir yra vaikystės bei stebuklo sinonimas", – mintimis dalijasi žurnalistė.

R. Mikelkevičiūtė atskleidžia, kad jau yra lankiusis Suomijoje esančioje Kalėdų Senelio rezidencijoje, kai jos dukrai buvo ketveri ar penkeri. Žurnalistė tikina, kad ir jos atžalai, ir jai pačiai ši kelionė paliko milžinišką įspūdį.

„Tai iš tikrųjų yra brangi kelionė. Žinant daugiavaikių šeimų ekonominę situaciją, kai statistika mums sako, kad, rodos, kas ketvirtas vaikas – ties skurdo riba, tik įsivaizduokite, koks stebuklas vaikui pamatyti Kalėdų Senelį, pavažinėti rogėmis su elniukais ar haskių kinkiniu. Tokius įspūdžius vaikas tikrai atsimins ilgą laiką. Tai yra be galo didelis džiaugsmas. Todėl aš labai kviesčiau verslo žmones imtis panašių iniciatyvų. Ta bendrystė mūsų tautai yra be galo svarbi", – atkreipia dėmesį R. Mikelkevičiūtė.

Televizijos laidų vedėja tvirtina, kad tokios iniciatyvos turėtų tapti užkrečiamu pavyzdžiu tarp sėkmingų verslo atstovų, kurie gali sau leisti įteikti visuomenei tokias dovanas. O tai paskatinti galėtų nebijojimas kalbėti apie gerus darbus.

„Nuolat ginčijamasi, ar gerą darbą reikia daryti tyliai, ar garsiai. Aš manau, kad gerą darbą reikia daryti garsiai, nors, žinoma, visuomet atsiras tai kritikuojančių skeptikų. Gyvename tokiais laikais: kai tyliai darome gerą darbą, kažkas garsiai daro blogą. Todėl pasistenkime, kad būtent geri darbai taptų užkrečiamu pavyzdžiu ir nebijokime apie juos kalbėti. Tokių akcijų galime imtis ne tik per Kalėdas, ir patys, niekieno neraginami. Tikiu, kad tada ir visuomenės susipriešinimas mažėtų, ir tas atotrūkis nebūtų ypatingai skausmingas", – pažymi R. Mikelkevičiūtė.

Prie iniciatyvos prisidedančios siuntų bendrovės „Itella Logistics" vadovė Rasma Saulė teigia, kad panašios akcijos svarbios visiems, jos skatina atkreipti dėmesį į savo veiklos prasmę, kuria vertę visuomenei, būsimoms kartoms.

„Šiais metais norime padėti Kalėdų Seneliui iš Šiaurės, kad jo laiškai greičiau pasiektų Lietuvos vaikus. Visi vaikai, kurie nupieš piešinius ar atvirukus ir dedikuos juos savo regiono daugiavaikių šeimų vaikams, sulauks laiško iš paties Kalėdų Senelio. Pasistengsime, kad jie vaikus pasiektų iki didžiųjų žiemos švenčių", - teigė kompanijos vadovė.

Misija Laplandija" šįmet būriui vaikų iš itin gausių – daugiau nei 5 atžalas auginančių šeimų – padovanos išskirtinę galimybę išskristi į Laplandiją ir susitikti su Kalėdų Seneliu bei iniciatyvos globėja Prezidente D. Grybauskaite.

Lėktuvas į Laplandiją kils gruodžio 3 dieną. Tą dieną šimtas vaikų iš gausių šeimų, lydimų Prezidentės D. Grybauskaitės, susitiks su Kalėdų Seneliu. Prezidentė drauge su mažaisiais keliautojais Kalėdų Seneliui perduos visos Lietuvos vaikų kurtus kalėdinius piešinius ir atvirukus. Visi vaikai kviečiami prisijungti prie socialinės iniciatyvos čia.