Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Misija Laplandija“ – jau antroji socialinė iniciatyva, dovanojanti stebuklą vaikams. Gruodžio 3 d. lėktuvas su daugiau kaip 100 vaikų kils iš Vilniaus oro uosto ir kartu skraidins Lietuvos vaikų kalėdinius piešinius.

Kas keliaus pas Kalėdų Senelį sprendė visos šalies vaikai, dedikuodami savo piešinius. Iš aktyviausiai piešinius siuntusių šalies regionų buvo atrinktos gausios šeimos.

DELFI redakciją pasiekė daugiau kaip 1500 piešinių iš pačių įvairiausių šalies kampelių. Aktyviausi buvo Kauno, Vilniaus, Tauragės, Utenos, Alytaus regionų vaikai. Nugalėtojų sąrašą rasite šio straipsnio gale.

Laukia ne tik Kalėdų Senelis

Tuo tarpu visi, prie iniciatyvos prisijungę ir piešinius siuntę vaikai, sulauks pačio Kalėdų Senelio laiško, dar iki Didžiųjų žiemos švenčių.

Kaip laidoje „DELFI Diena“ teigė iniciatyvos „Misija Laplandija“ vadovė Jurga Brazauskaitė, šeimas padėjo atrinkti Daugiavaikių šeimų asociacija.

„Turime viso labo virš 100 vietų. Be vaikų turime sutalpinti ir lydinčius asmenis. Buvome priversti pasirinkti kriterijus, pagal kuriuos atrinkome daugiavaikes šeimas. Manau, kad jų būvimas visuomenėje yra stebuklas. Pasirinkome pavyzdingas šeimas, kurios augina 5 ir daugiau vaikų. Dažnai jos augina ne tik savo biologinius vaikus, bet ir turi įvaikintų“, – sakė J. Brazauskaitė.

Taip pat J. Brazauskaitė pažadėjo, kad vaikų lauks ne tik Kalėdų Senelis, bet ir daug mielų suomiškų pramogų.

Nepamirštama supratingumo dovana

Iniciatyvos mecenatas, lietuviškos įmonės „Norfa“ savininkas Dainius Dundulis teigė, kad malonu daryti gerus darbus.

Pasiteiravus, ar pats D. Dundulis tiki stebuklais, pašnekovas nusišypsojo ir patikino, kad iki tam tikro amžiaus tikėjo. „Kalėdų metu ieškodavome mamos paslėptų saldainių. Galvodavome, kad juos padėdavo ne mama. Dabar sakau, kad mama padėjo. Atrodydavo, kad kažkas kitas buvo atėjęs“, – teigė jis.

Dainius Dundulis

„Be galo džiaugiamės galėdami prisidėti prie vaikų svajonių išsipildymo. Neabejotinai, kelionės į Laplandiją, susipažinti su Kalėdų seneliu, artėjant gražiausioms metų šventėms, yra nuostabi dovana. Ši kelionė į Suomiją, Rovaniemi, yra specialiai vaikams suorganizuotas skrydis, kuris išskirtinis dar ir tuo, jog lėktuve, bus bene rekordinis skaičius vaikų”, – DELFI sakė kompanijos „Kidy tour”, skraidinančios vaikus, vadovas Gvidas Aukštuolis.

O šalies Prezidentės D. Grybauskaitės, kuri kartu su vaikais vyks į Laplandiją, teigimu, nuo pat mažumės kiekvienas esame mokomi suprasti ir padėti sunkumų ištiktiems žmonėms. Todėl ir ši akcija – puiki galimybė vaikams savo bendraamžiams įteikti nepamirštamą atjautos ir supratingumo dovaną.

Socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“ vienija Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą kampaniją „Už saugią Lietuvą“, naujienų portalas DELFI, lietuviška įmonė „Norfa“

Laimėtojai:

Vilniaus regionas:

Dainos Bugvilionienės šeima (7 vaikai šeimoje);
Ingridos Verbylienės šeima (6 vaikai šeimoje);
Alinos Sinicės šeima (5 vaikai šeimoje);
Vitalijos Radzevičienės šeima (5 vaikai šeimoje).

Vytauto Salinio šeima (7 vaikai šeimoje);
Linos Šalučkienės šeima (5 vaikai šeimoje);
Jūratės Liutkuvienės-Dovydės šeima (10 vaikų šeimoje);
Algimantės Kacilauskaitės-Stanaitienės šeima (5 vaikai šeimoje);
Lauros Kamilės Kaklauskienės šeima (6 vaikai šeimoje).

Ingos Čepkauskienės šeima (9 vaikai šeimoje);
Ritos Mizgirdienės šeima (5 vaikai šeimoje);
Vilmos Norkienės šeima (5 vaikai šeimoje).

Utenos:

Eglės Vaitkevičienės šeima (9 vaikai šeimoje);
Jelenos Žukauskienės šeima (5 vaikai šeimoje).

Panevėžio:

Jekaterinos Sulejevos šeima (12 vaikai šeimoje);
Brigitos Šniokienės (6 vaikai šeimoje);
Violetos Čiplienės (7 vaikai šeimoje).

Tauragės:

Onutės Brinkienės (7 vaikai šeimoje).

Marijampolės:

Gitanos Gvazdinskienės šeima (5 vaikai šeimoje).

Šiaulių regionas:

Ingridos Vičienės šeima (7 vaikai šeimoje).

Klaipėdos regionas:

Donatos Mincevič šeima (5 vaikai šeimoje);
Eglės Paulauskienės šeima (5 vaikai šeimoje).

Telšių regionas:

Ingos Blėdienės šeima (5 vaikai šeimoje).