Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis
Pernai į Suomiją skraidinusi vaikus iš globos namų, šiemet iniciatyva „Misija Laplandija“ atsigręžė į daugiavaikes, pavyzdingas, tačiau sunkiau finansiškai besiverčiančias šeimas, auginančias 5 ir daugiau atžalų. Kam atiteks bilietai į įspūdingą kelionę, spręs visi Lietuvos vaikai – jie kviečiami piešti kalėdinius atvirukus ar piešinius ir skirti juos savo regiono ar vietovės daugiavaikėms šeimoms.
Antrus metus iš eilės kelionę vaikams į Laplandiją finansuojančios lietuviškos įmonės „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis įsitikinęs, kad tokie projektai padeda įpūsti pozityvumo mūsų visuomenei. „Augantiems vaikams labai svarbu, kad jų vaikystė būtų kupina svajonių bei pasakų. Šiais metais prisidėsime, kad ta pasaka ateitų ir į dalį šeimų, kurios augina daug vaikų“
D. Dundulis

Iniciatyvą globojančios Prezidentės D. Grybauskaitės teigimu, nuo pat mažumės kiekvienas esame mokomi suprasti ir padėti sunkumų ištiktiems žmonėms. Todėl ir ši akcija – puiki galimybė vaikams savo bendraamžiams įteikti nepamirštamą atjautos ir supratingumo dovaną.

"Misija Laplandija"

Apie tokią kelionę net nedrįsta svajoti

Daugiavaikių šeimų asociacijos vadovė Jurgita Pocienė tikina, kad sunkiau besiverčiančių pavyzdingų gausių šeimų yra, bet jų procentas Lietuvoje nėra didelis. „Daugiau tvarkingų, bet mažesnes finansines galimybes turinčių šeimų augina tris vaikus. Tačiau, mano galva, tris vaikus auginti nėra toks didelis iššūkis – ko gero, tiek atžalų turinti šeima gali sau leisti kartas nuo karto išvykti truputį toliau, už Lietuvos ribų, ir padovanoti vaikams įspūdžių. Penkis vaikus ir daugiau auginančios šeimos tokių galimybių, deja, dažniausiai neturi – vienetai šeimų gali sau tai leisti“, – tvirtina pati šešis vaikus auginanti Daugiavaikių šeimų asociacijos vadovė.

J. Pocienė įsitikinusi, kad daugelis vaikų iš gausių šeimų turbūt net nedrįsta svajoti nuvykti pas Kalėdų Senelį. Anot jos, nors šiais laikais kelionių kainos neatrodo itin aukštos, didesnės šeimos vis tiek negali sau to leisti, nes šias išlaidas jos turi dauginti iš 7 ar 8.

„Didelėms šeimoms išvykti kad ir trumpam yra tikrai sudėtinga, net Lietuvos ribose. Todėl esu tikra, kad tiems vaikams, kurie vyks į Laplandiją, įspūdis išliks tikrai ilgam“, – tvirtina J. Pocienė.

Antrus metus iš eilės kelionę vaikams į Laplandiją finansuojančios lietuviškos įmonės „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis įsitikinęs, kad tokie projektai padeda įpūsti pozityvumo mūsų visuomenei. „Augantiems vaikams labai svarbu, kad jų vaikystė būtų kupina svajonių bei pasakų. Šiais metais prisidėsime, kad ta pasaka ateitų ir į dalį šeimų, kurios augina daug vaikų“, – pažymi D. Dundulis.

Pirmoji kelionė lėktuvu
„Misija Laplandija“ šias nuostabias akimirkas suteiks šeimoms, kurios šio džiaugsmo savo vaikams padovanoti negali. Kelionė pas Kalėdų Senelį, pilnas lėktuvas vaikų ir nuostabūs Laplandijos vaizdai, tikime, paliks neišdildomą įspūdį”
Gvidas Aukštuolis

Kas užims kiek daugiau nei 100 vietų lėktuve, skraidinančiame pas Kalėdų Senelį, spręs visos šalies vaikai, dedikuodami savo kūrinius. Visi prie iniciatyvos prisijungę vaikai sulauks laiško iš Kalėdų Senelio. Piešinius į projekto svetainę galima kelti iki lapkričio 25 d.

Vėliau bus atrenkami 10 aktyviausių miestų ar vietovių iš kiekvieno regiono, kurių vaikai atsiųs daugiausiai piešinių. Iš šių vietovių ir bus parenkamos gausios šeimos, kurių atžalos bus apdovanojamos kelione į Laplandiją ir ten susitiks su Kalėdų Seneliu bei Prezidente D. Grybauskaite.

Pernai į Laplandiją keliavusiems šalies globos namų vaikams jau vien kelionė lėktuvu buvo ypatinga šventė – visi vaikai juo skrido pirmą kartą. Šiais metais daugiavaikių šeimų vaikams, tikimasi, tai taip pat suteiks pačių geriausių emocijų. „Be galo džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio, jau tradicija tampančio, socialinio projekto. Kas dieną susiduriame su keliaujančiomis šeimomis ir puikiai suprantame, kokį džiaugsmą vaikams sukelia skrydis lėktuvu ir galimybė aplankyti svečias šalis.

„Misija Laplandija“ šias nuostabias akimirkas suteiks šeimoms, kurios šio džiaugsmo savo vaikams padovanoti negali. Kelionė pas Kalėdų Senelį, pilnas lėktuvas vaikų ir nuostabūs Laplandijos vaizdai, tikime, paliks neišdildomą įspūdį”, – sako Gvidas Aukštuolis, kompanijos „Kidy Tour”, skraidinančios vaikus į Laplandiją, vadovas.

Prie iniciatyvos jau antrus metus prisidedančios siuntų bendrovės „Itella Logistics" vadovė Rasma Saulė įsitikinusi, kad kelionė į Laplandiją vyksiantiems vaikams bus stebuklas, bet ne mažiau džiaugsmo mažiesiems lietuvaičiams, siunčiantiems piešinius projektui „Misija Laplandija“, suteiks ir paštu atkeliavęs laiškas nuo Kalėdų Senelio.

„Turbūt daugelis sutiktų, kad rasti popierinį laišką savo pašto dėžutėje yra itin malonu. Tikime, kad mažiesiems prieš didžiąsias žiemos šventes atkeliavęs laiškas nuo paties Kalėdų Senelio suteikia itin daug džiugių emocijų. Todėl visus, norinčius sulaukti sveikinimo iš Laplandijos, kviečiame siųsti piešinius projektui „Misija Laplandija“, o mes pasirūpinsime, kad laiškai nuo Kalėdų Senelio visus gavėjus pasiektų prieš didžiąsias šventes“, – tikina R. Saulė.

Kviečiame vaikus ir moksleivius prisijungti prie iniciatyvos www.delfi.lt/laplandija