Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Kelionės pas Kalėdų Senelį

Misija Laplandija“ iniciatyvą finansiškai jau trečius metus remia lietuviška bendrovė „Norfa“. Jos vadovas Dainius Dundulis laidoje „DELFI Diena“ sakė, kad svarbiausia šiame projekte yra vaikų džiaugsmas ir įspūdžiai.

„Norėčiau informuoti vaikus, kad per pirmus du kartus mes patikrinimo, ir Kalėdų Senelis tikras. Tai trečią kartą vaikai gali drąsiai skristi ir pasimatyti su Kalėdų Seneliu. Puikus, šaunus Kalėdų šalies Kalėdų Senelis“, – laidoje kalbėjo D. Dundulis.

Dainius Dundulis

Šiemet į Laplandija skris gabūs, talentingi, pavyzdingi, tačiau augantys nepasiturinčiose šeimose, vaikai iš visos Lietuvos meno mokyklų. Kaip laidoje „DELFI Diena“ sakė iniciatyvos koordinatorė Ugnė Utkutė, kelionė šiems vaikams bus tarsi paskatinimas ir pastangų įvertinimas.

„Šie metai yra ypatingi tuo, kad mes savo žvilgsnį nukreipėme į visos Lietuvos regionų meno mokyklų mokinius, kurie pasižymi aukštais mokymosi rezultatais, yra gabūs, talentingi, pavyzdingi, auga sunkiau finansiškai besiverčiančiose šeimose. Tai reiškia, kad tokios tolimos kelionės automatiškai tampa iššūkiu. Todėl mes matome didelę prasmę prisidėti prie šių vaikų kalėdinio stebuklo sukūrimo, paskatinimo tokiu būdu“, – pasakojo U. Utkutė.

D. Dundulis pridūrė, kad džiaugiasi, jog kasmet skrydžiui į Laplandiją vaikai atrenkami skirtingai, nes tokiu atveju daugiau mažųjų turi galimybę susitikti su Kalėdų Seneliu.

Prisidėti gali visi vaikai

Socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ koordinatorė U. Utkutė pabrėžė, kad prie projekto gali prisidėti visi Lietuvos vaikai.

„Ir tai yra pagrindinė „Misija Laplandija“ idėja – vaikai vaikams. Dalinimasis gerumu nuo pat mažumės. Ir šiais metais mes vėl kviečiami visus vaikus aktyviai prisidėti prie „Misija Laplandija“ iniciatyvos, kurti kalėdinius piešinius, atvirukus, kelti juos į DELFI portalą ir dedikuoti juos savo regiono meno mokykloms. Šie piešiniai tikrai vėl bus skraidinami į Laplandiją, dovanojami Kalėdų Seneliui ir mes pažadame, kad tie vaikai, kurie mums padovanos piešinius, gaus laišką iš paties Kalėdų Senelio. Kūrybinis procesas gali prasidėti jau šiandien, o piešinių mes laukiame iki lapkričio 25 dienos“, – pasakojo U. Utkutė.

Ugnė Utkutė, Dainius Dundulis

Koordinatorė paaiškino, kad keliaujančiųjų atranka šiemet vyks taip: pagrindinis dalykas, kad visi Lietuvos vaikai, kurie gali piešti piešinius ir tokiu būdu pakelti lėktuvą į orą, nes tie piešiniai skris kartu. Lėktuvas turi ribotą skaičių vietų, ir šiais metais dėl žios priežasties mes pasikviečiame meno mokyklų vadovus kurie padės mums rasti tuos gabius, pavyzdingus mokinius. Mokyklų atranka bus vykdoma burtų keliu.

Anot U. Utkutės, susitikimas su Kalėdų Seneliu turbūt yra visų vaikų ir galbūt suaugusiųjų neišpildyta svajonė.

„Tai Kalėdų Senelis turbūt pagrindinė staigmena. Jau nuskridus į svečius, pirmiausia reikės persirengti specialia apranga, kad nesušaltume ir tuomet jau vaikų lauks įvairus spektras veiklų, kad ta patirtis Laplandijoje būtų kuo visapusiškesnė. Pradedant nuo pasivažinėjimo su haskiais, apsilankymo šiaurės elnių parke, iki susitikimo su Kalėdų Seneliu“, – pasakojo koordinatorė.

Nuo pat socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ pradžios kartu yra ir transportą susitikimui su Kalėdų Seneliu užtikrina kompanija „Kidy Tour”.

„Misija Laplandija“ jau trečius metus pradžiugins mūsų mažiausiuosius, suteiks nuostabių akimirkų, kurios yra geriausia kalėdinė dovana. Šį kartą Kalėdų stebuklu patikės regionų meno mokyklose besimokantys gabūs vaikai, kurie yra iš finansiškai sunkiau besiverčiančių ar gausių šeimų. Tikime, kad kelionė pas Kalėdų Senelį ir nuostabūs Laplandijos vaizdai paliks neišdildomą įspūdį”, – sako Gvidas Aukštuolis, kompanijos „Kidy Tour”, skraidinančios vaikus į Laplandiją, vadovas.

Taip pat prie iniciatyvos su ypač svarbia misija jau trečius metus prisideda ir siuntų bendrovė „Itella Logistics". Ji užtikrins, kad kiekvieną vaiką, projektui „Misija Laplandija“ siunčiantį savo piešinį, pasiektų laiškas nuo Kalėdų Senelio. Bendrovės vadovė Rasma Saulė įsitikinusi, kad stebuklu galima vadinti ne tik kelionę į Laplandiją, bet ir žinią iš šio žiemiško krašto.

„Tikiu, kad daugelio mažųjų svajonė per didžiąsias žiemos šventes yra gauti laišką nuo Kalėdų Senelio. Todėl visus, norinčius sulaukti sveikinimo iš Laplandijos, kviečiame siųsti piešinius projektui „Misija Laplandija“, o mes pasirūpinsime, kad laiškai nuo Kalėdų Senelio pasiektų ir pradžiugintų visus piešinius siuntusius vaikučius“, – tikina R. Saulė.

Kviečiame vaikus ir moksleivius prisijungti prie iniciatyvos www.delfi.lt/laplandija