Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Varėnoje vaikai buvo kviečiami prisijungti prie iniciatyvos „Misija Laplandija“ – tiesiog parduotuvėje sukurti kalėdinius piešinius ir papasakoti, kokios jiems yra gražiausios Kalėdos. Laimingas vaikas kartu su šiųmetinės akcijos dalyviais iš meno mokyklų visoje Lietuvoje gruodžio 3-ąją skris susitikti su Kalėdų Seneliu. Dar vienas bilietas į Laplandiją bus padovanotas lapkričio 24 dieną Jurbarke.

DELFI susisiekus su Gabijos tėčiu Linu, jis neslėpė džiaugsmo dėl būsimos kelionės ir sakė, kad visa šeimyna yra labai maloniai nustebinta.

„Visiems buvo šokas. Aptarinėjam dar ir šiandien, negalime patikėti, kad pavyko laimėti tokį dalyką, tai tikrai stebuklas“, – pasakojo Gabijos tėtis.

Anot pašnekovo, mergaitė įvardijo, kad jai gražiausios ir geriausios Kalėdos yra su šeima, kai visi artimieji yra šalia.

Jau gruodžio 3-ąją Gabija su gabiais, talentingais, tačiau iš nepasiturinčių šeimų, Lietuvos meno mokyklų mokiniais leisis į kelionę lėktuvu pas Kalėdų Senelį. Jau trečius metus socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“ remiančios lietuviškos bendrovės „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis sako, kad, ateinant Kalėdoms, kiekvienas žmogus ir kiekviena įmonė jaučia poreikį prisidėti prie gerovės kūrimo ir padovanoti džiaugsmą.

„Jau trečius metus remiame šia socialinę iniciatyvą ir tikimės, kad kiekviena kelionė tampa vis kokybiškesnė. Ateina Kalėdos ir kiekvienas žmogus, kiekviena įmonė turi prisidėti gerumu. Jau trečius metus „Misija Laplandija“ yra tarsi mūsų užbaigiamasis metų socialinių projektų akordas“, – sako D. Dundulis.

Anot jo, kad svarbiausia šiame projekte yra vaikų džiaugsmas ir įspūdžiai.

„Norėčiau informuoti vaikus, kad per pirmus du kartus mes patikrinome, ir Kalėdų senelis tikras. Tai trečią kartą vaikai gali drąsiai skristi ir pasimatyti su Kalėdų seneliu. Puikus, šaunus Kalėdų šalies Kalėdų senelis“, – sakė D. Dundulis.

Tačiau tam, kad lėktuvas į Laplandiją pakiltų, reikia visų Lietuvos vaikų pagalbos. Lapkričio 5 – 25 dienomis mūsų mažieji kviečiami piešti kalėdinius piešinius arba atvirukus ir juos skirti savo regione gyvenantiems vaikams. Savo kūrinį reikia nufotografuoti arba išsaugoti skaitmeniniu formatu ir įkelti į iniciatyvos polapį adresu: www.delfi.lt/laplandija. Vaikų laiškai ne tik pakels į orą lėktuvą, bet ir kiekvienas piešinio autorius sulauks ypatingos staigmenos – laiško iš paties Kalėdų Senelio.

Projekto iniciatorius yra naujienų portalas DELFI.