Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Pernai į Suomiją skraidinusi vaikus iš pavyzdingų, tačiau sunkiau finansiškai besiverčiančių daugiavaikių šeimų, šiemet iniciatyva „Misija Laplandija“ atsigręžė į pačius gabiausius ir aukštus rezultatus demonstruojančius regionų meno mokyklų auklėtinius iš finansiškai sunkiau besiverčiančių šeimų.

Jau trečius metus gruodžio pradžioje iš Vilniaus oro uosto į Laplandiją kilo lėktuvas su ypatingais keleiviais – vaikais.

Visą dieną praleidę Laplandijoje, išbandę pramogas su haskiais, elniais, pamatę Kalėdų Senelį, apsilankę jo dirbtuvėse, vaikai pavargę, tačiau labai laimingi. Juk išpildė vieną didžiausių svajonių, o kai kurie – dar ir pirmą kartą skrido lėktuvu.

Belaukdami skrydžio namo, vaikai vienabalsiai tvirtino, kad labiausiai jiems patiko pasivažinėjimas rogėmis, kurias traukia haskiai.

„Jie yra greitesni nei elniai, greičiau traukia roges, su jais smagu. Galėjo ir ilgiau“, – tvirtina būrys mokinių iš Šakių, ir jiems pritaria Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos mokinės.

Paklausti, ar kitais metais vėl važiuotų į Laplandiją, vaikai vienareikškiškai teigia, kad kelionę kartotų.

Tiesa, vaikai turi pastabų: elniai labai lėtai traukia roges, buvo vėsoka.

Vaikų įspūdžius ir kelionės akimirkas galite pamatyti nuotraukų galerijoje.

„Misija Laplandija“ iniciatyvą finansiškai jau trečius metus remia lietuviška bendrovė „Norfa“. Jos vadovas Dainius Dundulis sakė, kad svarbiausia šiame projekte yra vaikų džiaugsmas ir įspūdžiai.

„Norėčiau informuoti vaikus, kad per pirmus du kartus mes patikrinome, ir Kalėdų Senelis tikras. Tai trečią kartą vaikai gali drąsiai skristi ir pasimatyti su Kalėdų Seneliu. Puikus, šaunus Kalėdų šalies Kalėdų Senelis“, – kalbėjo D. Dundulis.

Nuo pat socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ pradžios kartu yra ir transportą susitikimui su Kalėdų Seneliu užtikrina kompanija „Kidy Tour”.

„Misija Laplandija“ jau trečius metus pradžiugins mūsų mažiausiuosius, suteiks nuostabių akimirkų, kurios yra geriausia kalėdinė dovana. Šį kartą Kalėdų stebuklu patikės regionų meno mokyklose besimokantys gabūs vaikai, kurie yra iš finansiškai sunkiau besiverčiančių ar gausių šeimų. Tikime, kad kelionė pas Kalėdų Senelį ir nuostabūs Laplandijos vaizdai paliks neišdildomą įspūdį”, – sako Gvidas Aukštuolis, kompanijos „Kidy Tour”, skraidinančios vaikus į Laplandiją, vadovas.