Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Socialinė iniciatyva „Misija Laplandija“ jau trečius metus dovanoja vaikams stebuklą – kelionę pas Kalėdų Senelį. Šiemet projekto iniciatoriai gręžiasi į gabius, talentingus, pavyzdingus, iš nepasiturinčių šeimų meno mokyklų mokinius. Jau gruodžio 3 dieną iš Vilniaus oro uosto pakils lėktuvas į Laplandiją.

Tačiau tam, kad lėktuvas pakiltų, reikalinga visų Lietuvos vaikų pagalba. Tik jie savo piešiniais, skirtais savo regiono vaikams, gali pakelti lėktuvą į orą. Todėl lapkričio 5 – 25 dienomis mūsų mažieji kviečiami piešti kalėdinius piešinius arba atvirukus, kūrinius nufotografuoti arba išsaugoti skaitmeniniu formatu ir įkelti į iniciatyvos polapį adresu: www.delfi.lt/laplandija. Vaikų laiškai ne tik pakels į orą lėktuvą, bet ir kiekvienas piešinio autorius sulauks ypatingos staigmenos – laiško iš paties Kalėdų Seneli. O tai gali būti viena geriausių dovanų ir kalėdinių stebuklų.

DELFI skaitytoja Dalia dalijasi įspūdžiais, kaip jos vaikai jau ne pirmus metus prisideda prie „Misija Laplandija“ projekto ir piešia kalėdinius piešinius. Anot Dalios, tai tampa tarsi prieššventinė tradicija: vaikai kartu su tėvais piešia piešinius ir tikisi, kad jie padės pakilti į orą lėktuvui, skrendančiam į Laplandiją, o kaip atlygį už gerą darbą, vaikai tikisi gauti laiškus nuo paties Kalėdų Senelio.
Šiemet, pasak Dalios, vaikučiai nusprendė piešiniu nusiųsti dovaną ne tik kitiems vaikams, bet ir Kalėdų Seneliui.

„Mūsų šeimoje Kalėdų laukimas prasideda iškart po sūnaus gimtadienio, kuris būna lapkričio pabaigoje. Tuomet kalbas apie tortus ir balionus keičia svarstymai, ko norėtų sulaukti iš Kalėdų Senelio. Penkiametė dukra nusprendė, kad ne tik ji, bet ir Kalėdų Senelis bei kiti vaikai nusipelnė dovanų, todėl nupiešė jiems piešinį-dovaną. Nupieštas mūsų šeimos augintinis – jūrų kiaulytė vardu Pūkis. Išsiuntusi šį piešinį į Laplandiją dukra tikisi nudžiuginti Kalėdų senelį ir visus vaikus, pelnyti karmos taškų ir sulaukti iš jo tikro vienaragio“, – apie savo dukros idėją pasakoja Dalia.

Išradinga mergaitės idėja: laiške mainais į vienaragį siūlo jūrų kiaulytę

Kai dėl vienaragio – neaišku, tačiau laiško iš Kalėdų Senelio Dalios dukra sulauks. Juk tokie norai – tikri stebuklai.

Jau trečius metus socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“ remiančios lietuviškos bendrovės „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis sako, kad, ateinant Kalėdoms, kiekvienas žmogus ir kiekviena įmonė jaučia poreikį prisidėti prie gerovės kūrimo ir padovanoti džiaugsmą.

Nuo pat socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ pradžios kartu yra ir transportą susitikimui su Kalėdų Seneliu užtikrina kompanija „Kidy Tour”.

Taip pat prie iniciatyvos su ypač svarbia misija jau trečius metus prisideda ir siuntų bendrovė „Itella Logistics". Ji užtikrins, kad kiekvieną vaiką, projektui „Misija Laplandija“ siunčiantį savo piešinį, pasiektų laiškas nuo Kalėdų Senelio.