Pirmadienį vaikai netoli poliarinio rato esančioje Laplandijoje susitiks su Kalėdų Seneliu ir iniciatyvos „Misija Laplandija“ globėja prezidente Dalia Grybauskaite. Socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“ įgyvendina DELFI ir lietuviška įmonė NORFA.

Šalies vadovė drauge su globos namų auklėtiniais Kalėdų Seneliui perduos visos Lietuvos vaikų kurtus kalėdinius piešinius ir atvirukus. Be susitikimo su prezidente ir Kalėdų Seneliu, visos dienos programoje taip pat numatytos pramogos haskių ir šiaurės elnių parkuose, laisvas laikas Kalėdų Senelio miestelyje.

Vaikų nuotykius Laplandijoje kviečiame sekti DELFI portale.

Į Laplandiją taip pat išvyko kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai aktorius Vidas Bareikis su sūnumis, tapytojai broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, žurnalistas Orijus Gasanovas.

Į kelionę išvyko vaikai iš Klaipėdos vaikų globos namų „Smiltelė“, Tauragės „Šaltinėlio“, Kuršėnų vaikų globos namų, Kėdainių vaikų globos namų „Saulutė“, Marijampolės vaiko tėviškės namų, Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namų, Aulelių vaikų globos namų, Šalčininkų rajono ir Alytaus vaikų globos namų, Telšių bendruomeninio pagalbos centro vaikams.

Vaikai buvo atrinkti pagal mokymosi rezultatus, gerą elgesį, aktyvumą. Taip pat pirmenybė teikta tiems, kurie, tikėtina, Kalėdoms nebus pasiimti į šeimas.

Vaikų namų auklėtiniams kelionę į Laplandiją padovanojo Lietuvos vaikai, burtų keliu laimėję kūrybinį konkursą. Piešdami piešinį jie buvo pasirinkę vaikų globos namus, kurie, laimėjimo atveju, deleguotų savus auklėtinius pas Kalėdų Senelį.

Į Laplandiją skrendantys vaikai išgabeno Kalėdų Seneliui visų konkurse dalyvavusių Lietuvos vaikų piešinius ir atvirukus. Visi dalyviai mainais už savo kilnų prisijungimą prie iniciatyvos sulauks jiems asmeniškai skirto Kalėdų Senelio laiško, o piešinių autoriai-laimėtojai savo nurodytu adresu sulauks 50 eurų vertės NORFA čekių.