Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Daugeliui iš šių vaikų tai yra pirmasis skrydis lėktuvu, todėl veiduose matyti nerimo, tačiau priminus, kad Laplandijoje jų lauks ne tik susitikimas su Kalėdų Seneliu, bet ir žiemos pramogos, Kalėdų Senelio elniai, vaikų veidus papuošia šypsena. Palangiškė muzikantė Marija sako, kad jaučia lengvus šiurpuliukus, tačiau visa tai niekis, nes jau po kelių valandų mergaitė atsidurs Laplandijoje. Jos draugė Ieva jau skridusi lėktuvu, bet į Laplandiją keliauja pirmą kartą.

Mergaitės vėlų vakarą išvažiavo iš Palangos, kad šeštą ryto jau būtų Vilniuje. Tokio skrydžio nevalia praleisti.

„Miegojom apie keturias valandas, bet kol kas viskas gerai. Dabar dar tik rytas, dieną miego nesinorės. O dar tos pramogos“, – sako mergaitės ir sužinojusios, kad jų Laplandijoje laukia haskiai, dar labiau apsidžiaugė.

Vaikai į Vilnių atvažiavo iš tolimiausių Lietuvos kampelių: Šakių, Palangos, Raseinių, Kupiškio, Radviliškio, Mažeikių, Kėdainių, Alytaus, Tauragės, Varėnos.

Nors rytas ir labai ankstyvas, į Vilniaus oro uostą sugūžėję vaikai nekantrauja greičiau sėsti į lėktuvą ir pasiekti Laplandiją. Prieš skrydį juos linksmino animatorės. Juos agitavo vaikus skanduoti, kad jie skrenda į Laplandiją ir pasipuošti šypsenomis. Taip pat prisiminti, kad viską pasiėmė, ko gali prireikti kelionėje.

Animatorės vaikučiams vedė trumpą rytinę mankštą, kartu dainavo kalėdines dainas. Visi vaikai prabudę, su šypsenomis iki ausų ir pasiruošę vykti pas Kalėdų Senelį.

Kartu į Laplandiją leidžiasi ir atlikėjai Merūnas Vitulskis bei Donatas Montvydas su šeimomis, kurie yra „Misija Laplandija“ ambasadoriai.

Anot „Misija Laplandija“ koordinatorės Ugnės Utkutės, susitikimas su Kalėdų Seneliu turbūt yra visų vaikų ir galbūt suaugusiųjų neišpildyta svajonė. Ji taip pat vardija, kokias veiklas svečiuose pas Kalėdų Senelį šiandien išbandys mūsų mažiausieji.

„Tai Kalėdų Senelis turbūt pagrindinė staigmena. Jau nuskridus į svečius, pirmiausia reikės persirengti specialia apranga, kad nesušaltume ir tuomet jau vaikų lauks įvairus spektras veiklų, kad ta patirtis Laplandijoje būtų kuo visapusiškesnė. Pradedant nuo pasivažinėjimo su haskiais, apsilankymo šiaurės elnių parke, iki susitikimo su Kalėdų Seneliu“, – pasakojo koordinatorė.

Pernai kelionė į Laplandiją vaikams iš pavyzdingų, tačiau sunkiau finansiškai besiverčiančių daugiavaikių šeimų, paliko neišdildomą įspūdį. Vaikai ne tik turėjo galimybę pasimatyti su Kalėdų Seneliu, bet ir pasivažinėti rogutėmis, kurias traukė sniego šunys, susipažino su Kalėdų Senelio elniais.

„Daug rašome apie socialines problemas, kalbame apie sunkiai besiverčiančias gausias šeimas, todėl puikiai suprantame, kad didžiajai daliai vaikų iš šių šeimų reikia padėti patikėti, kad svajonės gali pildytis. Todėl esame laimingi, kad būriui mažųjų šios Kalėdos taps nepamirštamomis: jie skris į stebuklingą vietą – Laplandiją, ir pamatys tikrą Kalėdų Senelį. Dirbdami kartu, galime išpildyti vaikų svajones ir Lietuvą praskaidrinti mažųjų šypsenomis“, – sako „Misija Laplandija“ iniciatoriaus naujienų portalo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Kelionę į Laplandiją jau trečius metus visiškai finansuoja lietuviška bendrovė „Norfa“. Jos vadovas Dainius Dundulis sako, kad, ateinant Kalėdoms, kiekvienas žmogus ir kiekviena įmonė jaučia poreikį prisidėti prie gerovės kūrimo ir padovanoti džiaugsmą.

„Jau trečius metus remiame šia socialinę iniciatyvą ir tikimės, kad kiekviena kelionė tampa vis kokybiškesnė. Ateina Kalėdos ir kiekvienas žmogus, kiekviena įmonė turi prisidėti gerumu. Jau trečius metus „Misija Laplandija“ yra tarsi mūsų užbaigiamasis metų socialinių projektų akordas“, – sako D. Dundulis.

Nuo pat socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ pradžios kartu yra ir transportą susitikimui su Kalėdų Seneliu užtikrina kompanija „Kidy Tour”.

„Misija Laplandija“ jau trečius metus pradžiugins mūsų mažiausiuosius, suteiks nuostabių akimirkų, kurios yra geriausia kalėdinė dovana. Šį kartą Kalėdų stebuklu patikės regionų meno mokyklose besimokantys gabūs vaikai, kurie yra iš finansiškai sunkiau besiverčiančių ar gausių šeimų. Tikime, kad kelionė pas Kalėdų Senelį ir nuostabūs Laplandijos vaizdai paliks neišdildomą įspūdį”, – sako Gvidas Aukštuolis, kompanijos „Kidy Tour”, skraidinančios vaikus į Laplandiją, vadovas.