Pirmadienį Lietuvoje prasidėjo visuotinis karantinas, kuris truks mažiausiai dvi savaites. Neabejotina, kad mūsų mitybos įpročiai per tą laiką keisis. Teks atsisakyti pietų valgyklose, kavinėse ar restoranuose ir maistą gamintis patiems namie. Tris kartus per dieną ar kaip jau kiekvienas savo ritmu valgote namie.

Tad neabejoju, kad kartais gali pritrūkti fantazijos, kaip skaniau pasigaminti patiekalus iš paprastų dalykų. Šias karantino savaites dalinsiuosi paprastais receptais ir patarimais, ką kasdien valgyti ir įdomiau namuose galima pasigaminti. Taigi Delfi pristato reportažų ciklą „Karantino meniu“.

Šį kartą pasirinkau produktus, kurie gana greitai sugenda ir kuriuos turėjau iš anksčiau – tai šviežios daržovės, pieno produktai ir pan.

Šiam vakarui – salotos „Itališki sentimentai“.

Salotos „Itališki sentimentai“
© DELFI / Modesta Meškė
Salotos „Itališki sentimentai“

Dažniausiai tokias salotas gaminti rinktumėmės mocarelos ar buratos sūrį, tačiau šį kartą puikiai tiks namų šaldytuve rastas lietuviškas varškės sūris, bazilikai, kurie auga namie ant palangės, turimi Kumato pomidorai ir konservuotos itališkos alyvuogės.

  • Lietuviškas varškės sūris
  • Pomidorai
  • Šviežių bazilikų lapeliai
  • Juodosios alyvuogės
  • Alyvuogių aliejus
  • Pipirai
  • Druska

Salotos „Itališki sentimentai“
© DELFI / Modesta Meškė
Salotos „Itališki sentimentai“

Varškės sūrį supjaustome kubeliais, pomidorą – griežinėliais, sudedame alyvuoges bei baziliko lapelius ir viską apšlakstome alyvuogių aliejumi. Pagardiname pipirais ir druska. Paprasta ir skanu. Ir primena nuostabiąją Italiją bei laikus, kai į ją galėdavome keliauti.

Salotos „Itališki sentimentai“
© DELFI / Modesta Meškė
Salotos „Itališki sentimentai“

www.DELFI.lt
13