Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

Kad ir kokiu patiekalu nusprendėte nustebinti svečius, jį visai nesudėtingai galite pritaikyti Helovinui. Tam prireiks tik aštraus peiliuko, su kuriuo sukursite tikrus šedevrus: gražiai išpjaustysite ne tik daržoves, bet ir tešlą sausainiams, duonos gaminius, fermentinį sūrį ar net nuluptus virtus kiaušinius.

Dekoruoti patiekalus bus kur kas paprasčiau su specialiai tam skirtais trafaretais. Jei tokių neturite, visai nesudėtingai pasigaminsite patys: susiraskite internete kuo paprastesnę formą, pavyzdžiui vaiduoklį ar kaukolę ir iškirpkite jos vidų, palikdami tik rėmelį. Uždėkite trafaretą ant patiekalo ir užpildykite jo vidų pasirinktu ingredientu. Toks būdas puikiai tiks dekoruojant picą, pyragus, sriubas.

Paprastuose permatomuose induose puikiai atrodys vienspalviai patiekalai: stiklinėse – desertai ir kokteiliai, dubenėliuose – trintos sriubos, padažai. Voratinkliai, vaiduokliai ar net skeletai suteiks papildomo efekto. Tam, kad rezultatas būtų išties įspūdingas, priderinkite ir priedus: šiaudelius, įrankius, servetėles.

Jei įkvėpimo gaminti neturite, bet norite sukurti ypatingą atmosferą, puoškite patį švenčių stalą. Tai padarysite greitai ir paprastai, pasinaudodami jau paruoštomis dekoracijomis. Prekybos tinklas „Iki“ šiais metais pristatė specialiai Helovino šventei sukurtus moliūgus su trafaretiniais lipdukais, kurių dėka galėsite išpjauti nepriekaištingą formą pagal pasirinktą paveikslėlį.

Gaminti žibintus iš trafaretiniais lipdukais papuoštų moliūgų bus paprasta ir vaikams. Pastariesiems specialiai skirti lipdukai, kuriuose nėra smulkių detalių, tad žibintų gaminimas taps tikra Helovino išvakarių atrakcija.

Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjus Helovino išvakarėse domina ne tik moliūgai: „Pirkėjai mielai perka ir kitas su švente susijusias nedideles dekoracijas, proginius saldumynus. Vien iš pardavimų duomenų matyti, kad Lietuvoje ši šventė kasmet populiarėja, ypač tarp mažųjų mūsų pirkėjų“.