„Kiekvieną rudenį pasitinkame pristatydami pirkėjams konditerijos naujienas, kurias kurdamas pasitelkiu visą išradingumą, o kartu įkvėpimo semiuosi ir iš gamtos – desertams naudoju sezoninius vaisius, tokius kaip kriaušės ar obuoliai. Taip pat, žinoma, nepalieku nuošalyje prancūziškų konditerijos tradicijų bei atsižvelgiu į sveikesnės mitybos tendencijas. Todėl naujojo sezono desertai yra pagardinti uogomis ir vaisiais, puriais kremais ir riešutais“, – sako „Iki“ konditerijos ekspertas Thierry Lauvray.

Prancūzas konditeris teigia, kad kurdamas desertus daug dėmesio skiria skonių balansui. Jis kruopščiai peržiūri konditerijos gaminių sudėtį, atrenka aukščiausios kokybės ingredientus ir siekia subalansuoto rezultato. T. Lauvray pasakoja, kad naująjį desertų asortimentą papildo net 8 originalūs tortai, tartaletės, vyniotiniai ir pyragai, tad mėgstamą desertą išsirinks kiekvienas: tiek gaivesnių, tiek saldesnių skonių mėgėjai.

Desertai – kaip iš kepyklėlės Paryžiuje

Aukščiausios kokybės prancūziškų skonių ieškantiems pirkėjams T. Lauvray siūlo atkreipti dėmesį į prancūzišką obuolių pyragą. Pasak konditerio, tai „Iki“ firminis trapios tešlos pyragas su obuoliais ir cinamonu. Jis yra šviežias, kvapnus ir minkštas lyg būtų ką tik iš kepyklėlės Paryžiuje.

Konditeris Thierry Lauvray žada nustebinti – desertai tarsi tiesiai iš Paryžiaus
Šaltinis: Organizatorių nuotr.

Taip pat T. Lauvray rudenį kviečia pasimėgauti prancūziško stiliaus migdolų putėsių tortu iš šokoladinio biskvito. Šis tortas pagardintas jogurtiniu įdaru, o skonio balansą išgauti padeda švieži mango gabaliukai ir sūdytos karamelės įdaras.

Konditeris Thierry Lauvray žada nustebinti – desertai tarsi tiesiai iš Paryžiaus
Šaltinis: Organizatorių nuotr.

„Dar vienas mano gimtąją Prancūziją primenantis desertas – tartaletė su obuoliais. Jos pagrindą taip pat sudaro trapi tešla. Ji įdaryta rudens auksu vadinamais obuoliais ir cinamonu. Šis derinys nesvetimas ir daugeliui tradicinių obuolių pyragų. Galiausiai tartaletė paskaninta migdolų drožlėmis“, – pasakoja konditerijos ekspertas.

„Mūsų pirkėjai vis labiau atsižvelgia ir į sveikatingumo tendencijas, todėl rudens sezoną jiems galime pasiūlyti lengvesnių alternatyvų, tokių kaip kavos ir bananų kremo desertas su vyšniomis. Jo pagrindą sudaro gaivus maskarponės ir grietinėlės kremas, pagardintas bananų tyre, kava ir migdolų drožlėmis. Galiu drąsiai sakyti, kad šis desertas tiesiog tirpsta burnoje, o natūralūs produktai užtikrina sveikesnį pasirinkimą“, – sako T. Lauvray.

Konditeris Thierry Lauvray žada nustebinti – desertai tarsi tiesiai iš Paryžiaus
Šaltinis: Organizatorių nuotr.

Rūgštesnių desertų mėgėjams turėtų patikti vyniotinis su kavos kremu ir juodųjų serbentų žele. Pasak konditerio, šį vyniotinį sudaro purus baltas biskvitas, perteptas kremu, kuris papildytas plikytu ir beze kremais bei kavos sirupu. Taip pat šis vyniotinis pagardintas skrudintais migdolais, o juodųjų serbentų žele suteikia šiam desertui gaivumo.

Konditeris Thierry Lauvray žada nustebinti – desertai tarsi tiesiai iš Paryžiaus
Šaltinis: Organizatorių nuotr.

Dar viena rudens naujiena – grietinėlės kremo pyragas su karameliniu kriaušių įdaru. Jis taip pat turėtų patikti lengvesnių desertų mėgėjams, kuriuos tikrai nustebins aromatingos karamelės ir kriaušių įdaras. Tuo tarpu jogurtinis pyragas iš balto biskvito pagardintas ananasų įdaru, kuris suteikia egzotiško tropikų saldumo ir spalvų.

Ieškantiems sodraus ir saldaus skonio konditerijos ekspertas pataria paragauti griliažinio torto iš puraus biskvito, kuriame slepiasi šokoladas ir graikiniai riešutai. Šis tortas perteptas sodriu kremu su griliažo gabaliukais.

Konditeris Thierry Lauvray žada nustebinti – desertai tarsi tiesiai iš Paryžiaus
Šaltinis: Organizatorių nuotr.

Paruošė ir daugiau naujienų

Dar viena rudens naujiena, kuri į parduotuves vilioja savo pasirinkimu ir spalvomis – šviežio lietuviško rudens derliaus daržovės. „Nuolat bendradarbiaujame su ūkininkais ir tiekėjais, kad savo pirkėjams galėtume pasiūlyti kuo platesnį asortimentą. Pastebime, kad pirkėjai labai vertina Lietuvos ūkininkų užaugintas daržoves, tad jų asortimentas šį rudenį taip pat gausus. Kopūstai, bulvės, morkos – ypač mėgstamos mūsų pirkėjų, tačiau lietuviškų rudens gėrybių krepšelis kur kas didesnis. Pirkėjams šį rudenį siūlome ragauti moliūgus, aguročius, patisonus, cukinijas, salierus taip pat ir kukurūzų burbuoles“, – pasakoja Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Nors daržoves esame pratę valgyti kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų, jos gali tapti ir pagrindine kiekvieno patiekalo žvaigžde – tereikia šiek tiek fantazijos. Sotūs daržovių troškiniai ar pyragai sušildys net ir žvarbiausią dieną, o cukinijų ar aguročių blyneliai taps sveikesne alternatyva įprastiems miltiniams ar mieliniams blynams.

Jei norisi valgyti skaniai, tačiau suktis virtuvėje neturite nei laiko, nei noro, prekybos tinklas „Iki“ nuo rugsėjo 9 dienos pakvies susipažinti su gardžiausiomis kulinarijos naujienomis – „Pagaminta IKI“ naujais patiekalais iš aukščiausios kokybės ingredientų. Jiems produktai yra atrenkami itin kruopščiai. Jau kurį laiką „Iki“ kulinarijos gaminiams nebenaudojami narvuose laikomų vištų kiaušiniai ir naudojama tik be antibiotikų užauginta vištų mėsa.