Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

Tie, kuriems nėra tekę ruošti Kalėdinio stalo artimiesiems, tikriausiai net nenutuokia, kiek reikalų reikia atlikti per itin trumpą laiką: sugalvoti visą meniu, susipirkti reikiamus produktus, galiausiai – viską pagaminti. Ir kaip viskam surasti laiko? Atsakymas paprastas: jei užduotis suskirstysite į etapus, pasiruošti bus kur kas paprasčiau. Tad pirmiausia planuokite, tuomet pirkite ir galiausiai – mėgaukitės gaminimu.

Iš anksto susiplanuokite, kaip atrodys jūsų stalas

Pagalvokite, kiek žmonių per šventes ketinate kviesti į svečius, kokiais patiekalais norėtumėte juos nustebinti. Galbūt kai kurie iš jų gali puikiai tikti ir Kūčių, ir Kalėdų stalui – taip sutaupysite laiko, juk paruošti šiek tiek daugiau vieno patiekalo kur kas paprasčiau, nei gaminti du visai skirtingus.

Kad idėjos neišgaruotų iš galvos, viską užsirašykite: ir kokius patiekalus gaminsite, ir kokių ingredientų bei kokiais kiekiais jums reikės. Peržiūrėkite namų spinteles, šaldytuvo užkaborius – ten greičiausiai rasite užsigulėjusių produktų, kuriuos jau pats metas suvartoti. Taip išvengsite papildomų išlaidų, nes aiškiai žinosite, ko jums trūksta.

Dairykitės akcijų

Parduotuvės kiekvieną savaitę skelbia akcijas skirtingiems maisto produktams. Pasinaudokite proga ir iš anksto nusipirkite tuos ilgiau galiojančius produktus, kurie kainuoja pigiau. Juk puikiai žinote – baltai mišrainei tikrai prireiks žirnelių ir majonezo. Gal būtent jiems dabar galioja geresnis kainos pasiūlymas?

Apsipirkimui prieš pat šventes pasilikite tik tuos produktus, kurių iš anksto įsigyti negalite dėl trumpesnio galiojimo laiko. O visi kiti produktai laukdami švenčių gali pagulėti ir šaldytuve. Taip sutaupysite ne tik pinigų ir laiko, bet ir patausosite nervus, nes nereikės verstis per galvą.

Apsipirkite nuotoliniu būdu

Taupantys ne tik pinigus, bet ir laiką, greičiausiai jau įprato apsipirkinėti nuotoliniu būdu. Nereikia ruoštis, gaišti laiko važiavimui iki parduotuvės ir pačiam vaikštinėjimui po ją. Patogiai įsitaisote ant sofutės ar lovoje ir renkatės produktus neišeidami iš namų – argi ne puikus variantas? O ir kišenę toks apsipirkimas mažiau paplonina, mat perkant internetu mažiau pagundų į krepšelį įsimesti tai, ko visai nereikia.

Tai, kad vis daugiau pirkėjų jau įprato apsipirkinėti nuotoliniu būdu, pastebi ir prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

„Šiais metais įsigiję startuolį „LastMile“ savo klientams stengiamės suteikti galimybę apsipirkti patogiau ir paprasčiau, o prekes gauti kaip įmanoma greičiau. Maisto produktus į namus užsisakę pirkėjai gali pasirinkti norimą pristatymo datą arba pasinaudoti ir greitojo pristatymo paslauga – taip produktai atkeliaus vos per vieną valandą. Skatiname pirkėjus pasinaudoti programėle ir pasidalinti apsipirkimo rūpesčiais su kurjeriais, kurie pagal pirkinių sąrašą surinks visas prekes ir jas patogiai pristatys tiesiai į namus“, – sako V. Budrienė.

Pasirūpinkite simbolinėmis dovanėlėmis

Taupant laiką ir pinigus, iš anksto pasirūpinti galima ir mažomis dovanėlėmis, kurių greičiausiai prireiks, jei į svečius užsuks draugai ar patys ketinate pas juos apsilankyti. Saldainiai ir gardi kava, dėžutė sausainių su šaltalankių arbata – tokios dovanėlės tinka praktiškai visose gyvenimo situacijose. Tereikia gražaus maišelio ir dovana paruošta!

Kaskart apsipirkdami įsidėkite po vieną nedidelę dovanėlę į pirkinių krepšelį – iki Kalėdų spėsite sukaupti solidų dovanų arsenalą, o nerimauti dėl akimirksniu ištuštėjusios piniginės taip pat nereikės.