Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

Karantinas paskatino gyventojus dažniau prekes pirkti internetu. Ar tos pačios tendencijos jaučiamos ir užsisakant maisto produktus?

Praėjusiais metais internetinė prekyba patyrė didžiausią virsmą – prasidėjus pandemijai, internetiniai pirkimai ženkliai išaugo, tačiau tais pačiais metais jie šiek tiek ir sumažėjo. „LastMile“ platforma šiais metais augo net 35 proc., vadinasi, pirkėjai įvertino nuotolinio apsipirkimo privalumus – patogumą, laiko taupymą.

Ar prieššventiniu laikotarpiu pastebimas pirkėjų suaktyvėjimas?

Sezoniškumas internetinėje prekyboje išties pastebimas. Iki žiemos švenčių likus 3–4 mėnesiams yra padaroma 50 proc. metinės apyvartos. Žinoma, gruodis – pats aktyviausias mėnuo. Žmonės perka itin gausiai, ruošiasi šventėms. Jei palygintumėme lapkričio ir gruodžio mėnesius, tai gruodžio mėnesį jau šiuo metu yra fiksuojamas net 45 proc. užsakymų augimas. Tam tikrus produktus, kurie greit negenda, pirkėjai linkę įsigyti iš anksto.

Ar klientai perka ne tik maisto produktus, bet ir dovanas?

Gruodžio mėnesį dovanų kategorijoje esančių prekių pardavimai ženkliai išauga. Neretai pirkėjai renkasi produktus, kurie gali tikti kaip viena iš sudėtinių dovanos dalių. Pavyzdžiui, tai gali būti gėrimai, riešutai, vytinta mėsos produkcija. Žmonės linkę dovanoti praktiškas dovanas, tad iš skirtingų produktų sudėlioja individualiai parinktą dovaną.

Artėjant šventėms, taip pat padaugėja brangesnių prekių užsakymų – tų, kurių galbūt kasdien žmonės neperka, tačiau šventėms nori pasilepinti, nustebinti svečius, artimuosius. Pastebimas vytintų mėsos gaminių populiarumas, dažniau perkami brangesni gėrimai.

Kokias tendencijas įžvelgiate – perkame daug ar saikingai ir apgalvotai?

Galvodami apie maisto švaistymo problemą, savo pirkėjams siūlome galimybę prekes gauti vos per valandą nuo užsakymo. Tokiu būdu pirkėjai gali geriau identifikuoti, kiek ir kokių maisto produktų suvartoja, kokiais kiekiais reikėtų jo užsisakyti. Tad požiūris kinta – vartotojai užsisako dažniau, tačiau nebūtinai dideliais kiekiais.

Praėjusiais metais maisto produktų užsakymas į namus ne vienam tapo tikru iššūkiu – norinčiųjų apsipirkti patogiau buvo išties daug, tačiau pajėgumų spėti aptarnauti visus klientus nepakakdavo. Kokia situacija yra šiemet?

Nors užsakymų kiekis prieš šventes ženkliai padidėjęs, problemų dėl operatyvaus pristatymo nėra. Dedame visas pastangas, kad jokių problemų neiškiltų ir šią, paskutinę savaitę prieš šventes. „LastMile“ platformoje klientai galės užsisakyti prekių net per Kūčias ir jas gauti tą pačią dieną.

Kai kurie pirkėjai į apsipirkimą nuotoliniu būdu žvelgia skeptiškai. Kokius tokio metodo privalumus jūs įžvelgiate?

Apsipirkimas kontaktiniu būdu – laiko reikalaujantis procesas, tad vietoj važiavimo į prekybos centrą, pirkėjas gali užsiimti kitomis veiklomis – pabūti su šeima, dirbti mėgstamą darbą, susitikti su draugais. Mes siūlome galimybę sutaupyti laiko ir apsipirkimą palikti mums.

Skeptiškai į apsipirkimą internetu dažniausiai vertina tie, kurie šios paslaugos nėra išbandę. Tam, kad požiūris pasikeistų, siūlome nuotolinio apsipirkimo paslaugą išbandyti saugiai – pirmiems trims pirkimams suteikiame papildomą nuolaidą ir prekių kokybės garantiją. Tendencijos rodo, kad pabandę apsipirkti „LastMile“ platformoje, klientai šiuo būdu pradeda naudotis reguliariai.

Naršymas internetinėje parduotuvėje taip pat užtrunka. Ar galite pasidalinti patarimais, kurie padės sutaupyti laiko?

Prieš Šv. Kalėdas savo klientams siūlome pasidairyti į programėlėje esančius receptus, kurie palengvins pasiruošimą šventėms – nereikės svarstyti, kokius patiekalus gaminti, o paspaudus ant pasirinkto recepto platforma automatiškai surinks visus patiekalui reikalingus produktus. Teliks patikslinti norimą jų kiekį atsižvelgiant į tai, keliems žmonėms patiekalą planuojate ruošti.

Dar viena patogi ir laiką taupanti funkcija – galimybė išsisaugoti dažniausiai perkamų produktų sąrašą. Kaskart apsipirkinėjant nereikės iš naujo dėti prekių į krepšelį, galėsite tiesiog pakoreguoti ankstesnio užsakymo produktų kiekius ir juos užsakyti vėl. Tad apsipirksite paprastai ir greitai.