Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

Patiekalas idealiai tinka vakarėliams, kuomet susirinkusiai draugų kompanijai norisi pagaminti kažką sotaus, bet nereikalaujančio ypatingų pastangų. O ir ingredientų ilgai ruoštis nereikės: tereikia supjaustyti chorizo dešrą ir šoninę, per pusę perpjauti šviežias bulves. Jei norite taupyti laiką, bulves keletą minučių galite apvirti – taip jos iškeps greičiau.

Visus ingredientus paeiliui verkite ant iešmo: gabalėlis dešros, bulvė, tuomet šoninė. „Daugiau tikrai nieko nereikia. Lietuviai mėgsta papildomai verti svogūną, pomidorus. Čia – didžiausia klaida, nes šie produktai greitai sudega, – pataria Vadimas. – Jei norite pasigaminti daržovių iešmelį, jį reikėtų kepti atskirai.“

Pasiruoštus iešmelius ant didelės kaitros maždaug 10 min kepkite grilyje, kol paskrus. Tuomet įvyniokite į foliją ir dar šiek tiek pakepkite – bulvės greičiau suminkštės ir prisigers chorizo dešros bei šoninės skonio. Patiekalui iškepus, visus ingredientus nuimkite ir sudėkite į lėkštę, gausiai užbarstykite čederio sūrio, norimų žalumynų.

„Patiekalas gal ir ne pats sveikiausias, bet labai skanus. O pagaminti jį pavyks ne tik grilio ekspertams, bet ir pradedantiesiems“ – juokiasi Vadimas.

Grilio ekspertas pastebi, kad nors anksčiau grilio patiekalais buvo įprasta mėgautis tik vasaros metu, dabar lietuvių kiemuose griliai kūrenami ištisus metus. Sparčiai populiarėjančios „kamado“ tipo kepsninės atveria neribotas galimybes: „Galite kepti tradicinius mėsos, žuvies patiekalus, rūkyti, troškinti. Nuo plovo, guliašo, troškinių iki pyragų ar šakočių. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos“.

Su pašnekovu sutinka ir „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė. Pasak jos, grilio gerbėjų gretos Lietuvoje sparčiai didėja, o grilinimui skirtos prekės išlieka paklausios ne tik vasaros metu.
„Vis daugiau lietuvių nori būti profesionalūs kepėjai, o tam reikalingos kokybiškos priemonės. Todėl savo pirkėjams „Iki“ prekybos centruose siūlome įsigyti ne tik šviežius ir kokybiškus maisto produktus, bet ir „Kamado Bono Picnic“ keramikines kepsnines, idealiai tinkančias iškyloms, sodyboje ar nedidelėje terasoje, bei visus grilinimui reikalingus priedus.“

Dalintis
Nuomonės