Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

Advento kalendorių tradicija skaičiuoja jau ne vieną šimtą metų, tačiau niekas nežino, kas iš tiesų buvo tas stebukladarys, kurio dėka šiandien visas pasaulis gruodžio 1 dieną pasitinka su šiek tiek daugiau džiaugsmo ir nekantraus laukimo. Graži tradicija kiekvieną žiemos dieną iki pat Kalėdų pasitikti mažomis dovanėlėmis bemat išplito visoje Europoje, o vėliau ir kituose pasaulio kraštuose.

Kaip pastebi prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, šokoladiniai advento kalendoriai tampa kone pirmaisiais artėjančių didžiųjų metų švenčių pranašais. „Šiais metais mažiesiems pirkėjams siūlome pasirinkti net iš 10 skirtingų šokoladinių advento kalendorių, tačiau be smagių prieššventinių staigmenų nepaliekame ir suaugusiųjų – jiems galime pasiūlyti pirkėjų dėmesio jau sulaukusių ir pamėgtų arbatos rinkinių advento kalendorių“, – sako V. Budrienė.

Jei iš visos gausybės savojo advento kalendoriaus neišsirinkote, siūlome pasigaminti jį patiems!

Kaip nudžiuginti vaikus

Vaikams skirtas advento kalendorius gali būti ne tik puiki dovana, bet ir išskirtinė namų interjero dekoracija, kurią galėsite naudoti metų metus. Tad prieš pradėdami gaminti advento kalendorių, visų pirma pagalvokite, kur jį padėsite ar pakabinsite. Tuomet nuspręskite, iš kokių medžiagų gaminsite.

Mažiesiems skirtas dovanėles įdėti galite į dėžutes, medžiaginius maišelius ar popierinius vokelius. Juos pasirinkite didesnius, kad tilptų įvairaus dydžio ir formų daiktai. Ant kiekvieno įpakavimo nurodykite dienas nuo 1-os iki 24-tos. Vaikams labai svarbus įspūdis, todėl nepamirškite gražiai apipavidalinti ne tik patį kalendorių, bet ir jo vietą, panaudodami dirbtinį sniegą, eglių šakas, lemputes, žaisliukus ar kitas dekoracijas.

Idėjų, kuo užpildyti vaikams skirtą advento kalendorių – begalė, todėl viskas priklauso tik nuo jūsų biudžeto ir fantazijos. Kadangi didžiąją dovaną atneša Kalėdų senelis, į kalendorių dėti rekomenduojame malonias smulkmenas: saldumynus, lipdukus, miniatiūrinius žaisliukus ar aksesuarus.

Kuo nustebinti suaugusius

Pačių pagaminti advento kalendoriai suaugusiems gali būti dar įvairesni ir originalesni. Pakavimui naudokite tas pačias priemones, tik viską sudėkite į vieną pintinę, kartotinę ar medinę dėžę ir gražiai ją apipavidalinkite.

Prieš dovanodami pagalvokite apie konkretaus žmogaus pomėgius ir įpročius. Kavos mėgėjai tikrai nudžiugs kiekvieną rytą galėdami išbandyti naujus skonius, mėgstantys suktis virtuvėje nustebs atradę net 24 dar nebandytus prieskonius įmantriausiems patiekalams, o jei advento kalendorius skirtas visai šeimai, niekada neapsiriksite užpildydami jį gardžiomis dovanomis – užtepėlėmis, užkandžiais ar pagardais.

Advento kalendorius – puiki dovana ne tik artimiesiems, bet ir kolegoms ar partneriams. Net jei dirbate su keliais žmonėmis iš tos pačios kompanijos, padovanoję vieną pačių sukurtą advento kalendorių, maloniai nustebinsite didesnį būrį žmonių. Kiekvienas burtų keliu išsitrauks savo dienas, o jūs būsite tikri, kad nieko nepamiršote pasveikinti.

Kviečiame pasidairyti po galeriją, kurioje rasite ir daugiau įdomių idėjų!