Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

Advento vainikas – ne tik graži namų puošmena, bet ir prasmingas Kalėdų laukimo simbolis. Vainikų variacijų gali būti pačių įvairiausių – klasikinių, modernių, minimalistinių – kokį pasirinkti, priklauso tik nuo jūsų.

Įprastai vainikas gaminamas iš eglės ar pušies šakelių, dekoruojamas keturiomis žvakėmis, kurias reikėtų uždegti paeiliui – po žvakę kiekvieną advento savaitę. „Vainiko pagrindui būtinas karkasas, kurį nesunkiai galite pasigaminti patys, pavyzdžiui, suvydami lanksčias beržo šakeles, – nuo ko pradedamas advento vainiko gaminimas pasakoja Greta.

Vainiko puošimui galite naudoti pačias įvairiausias dekoravimo priemones, kurių apstu tiesiog gamtoje – puikiai atrodys visžaliai krūmeliai, samanos, kankorėžiai, šermukšnių uogos. „Labai tinka sausmedžio, buksmedžio šakelės, kurios net ir sudžiūvusios nenubyra. Gražiu vainiko akcentu gali būti ir mėlynių ar bruknių šakelės, kurių tikrai rasite išėję pasivaikščioti į mišką“, – pasakoja floristė.

Jei advento kalendoriumi norite džiaugtis ne vienerius metus, dekoracijoms galite naudoti dirbtines eglės šakeles, kitus papuošimus. „Kaip ir kiekvienais metais, pirkėjams siūlome ne tik platų šventinių dekoravimo priemonių pasirinkimą, bet ir jau pagamintus advento vainikus tiems, kurie nori susikurti nepamirštamą kalėdinę nuotaiką namuose, tačiau šiek tiek pritrūko laiko pasiruošimui“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.