Kalėdų Kalėdos

Savo Kalėdų patirtimi pasidalino Delfi skaitytoja Eglė (vardas redakcijai žinomas). Ji švęsti Kalėdų kasmet grįžta pas tėvus, tačiau pokalbių temos išsisemia ir linksmą kalėdinę nuotaiką keičia nuobodulys.

„Dažniausiai ryte apsikeičiame dovanomis, prie pusryčių stalo pasikalbame ir, atrodo, viskas, šventė baigėsi. Bet prieš metus atsivežiau stalo žaidimų, nusipirkome bilietus į teatrą, dar išsinuomojome filmą. Visiškai kitokie įspūdžiai iš tų švenčių“, – sako Eglė.

Ji priduria, kad paprastai visi šeimos nariai pavargsta ruošdamiesi šventėms, tad tenka improvizuoti.

„Tėvams užtenka, kad jų vaikai tiesiog būtų šalia, tačiau smagu įdomiai praleisti laiką. Su tėvais tenka matytis retai, tad susitikus norisi ką nors nuveikti, o ne tik valgyti mišrainę“, – kalba Eglė.

Apie kiek kitokią patirtį papasakojo Agnė. Ji švenčia Kalėdas su savo šeima ir dėmesio centre dažniausiai būna jos sūnus.

Kalėdos tapo linksmesnės, kai gimė sūnus. Būna, patys kartu žaidžiame su žaislais, pramogaujame, išeiname pasivaikščioti į miestą. Jeigu ne sūnus, turbūt tiesiog ramiai sėdėtume namie, o dabar norisi daugiau įspūdžių, todėl einam pačiuožinėti, rašom laišką Kalėdų Seneliui“, – sako ji.

Susidomėjimą naujametinėmis pramogomis pastebi ir parduotuvių atstovai, pasak jų, gruodis – pats didžiausias knygų, žaislų ir stalo žaidimų pirkimo metas. Kaip komentuoja „Maximos LT“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas, lietuviai šiais prekes perka ne tik dovanoms, bet ir laisvalaikiui praleisti.

„Kasmet gruodį matome konstruktorių, dėlionių pardavimo piką. Praėjusiais metais jų paklausa išaugo daugiau nei trečdaliu palyginus su lapkričio mėnesiu, statistika gerokai paaugusi ir nuo 2020-ųjų. O stalo žaidimų populiarumas praėjusiais metais viršijo lūkesčius – jų buvo įsigyta per 74 tūkst. vnt., dvigubai daugiau nei lapkričio mėnesį; 2020-ųjų pardavimai viršyti daugiau nei penktadaliu“, – kalba jis.

Klientų aptarnavimo mokymuose pasitelkiami ir stalo žaidimai

Parduotuvės tinklo statistika rodo, kad šaltuoju metų laiku žmonės ieško ir aktyvių pramogų, tad išauga žiemos sporto prekių paklausa.

„Kasmet dar lapkritį pradeda augti čiuožynių, rogučių pardavimas. Praėjusių metų gruodį populiariausia žiemos sporto prekė buvo čiuožynės, nurungusios įprastines rogutes“, – kalba M. Tilmantas.

Išaugusį stalo žaidimų poreikį mini ir kiti verslai. Parduotuvės „Hobby Shop“ direktorius Audrius Nomeika teigia, kad stalo žaidimų pardavimas gruodžio mėnesį, lyginant su kitų mėnesių vidurkiu, išauga 3–4 kartus.

„Kiekvienais metais būna klientų, ieškančių žaidimų su nuolaida, o šiais metais jų dar daugiau – visuotinis prekių brangimas gąsdina visus. Mes savo ruožtu darome viską, kad stalo žaidimai brangtų minimaliai, tikėdamiesi, kad tai netgi padidins vartojimą, – žmonės, atsisakę visuomeninių pramogų (koncertų, teatrų ir panašiai) turi turėti galimybę pramogauti namuose. Stalo žaidimas – puikus pasirinkimas, tuo labiau kad jo per vieną kartą nesuvartoji, gali žaisti vėl ir vėl“, – kalba jis.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Kalėdų Kalėdos“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją