Iš lėto į Kalėdas

Puota nesugaišus nė minutės virtuvėje

Visi norime, kad šventinį stalą puoštų ypatingi patiekalai, o šventėms pavyktų pasiruošti greitai ir paprastai. Šiais metais savo norus paverskite realybe ir virtuvėje leiskite suktis savo srities profesionalams – patyrusiems „Iki" kulinarijos ekspertams, kurie pasirūpins ne tik gausiu, bet ir labai gardžiu šventinių patiekalų asortimentu.

Nors tradiciniai patiekalai Kalėdų laikotarpiu savo pozicijų užleisti neketina, pirkėjų krepšeliai jau pildosi tikrai šventiškais gurmaniškais produktais – anties paštetu, vytintais kumpiais, įvairiomis užtepėlėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė pastebi, kad vis daugiau pirkėjų per šventes į krepšelius deda ir jau pagamintus patiekalus – nuo mišrainių, kurių pardavimai prieš šventes šokteli bent kelis kartus, iki klasika jau tapusių Kalėdų patiekalų ar įdomesnių jų alternatyvų.

Nuo tradicinių iki egzotinių, artimuosius pradžiuginsiančių skonių

Jokio streso dėl laiku nesupirktų produktų ar nepavykusio kepsnio – šiais metais laiką skirkite sau ir savo brangiausiems žmonėms „Pagaminta IKI" produktų linija „Šventėms ir kasdienai" pasiūlys pačių įvairiausių patiekalų: stalo puošmena tapsiančių drebučių su liežuviu, sluoksniuotų lašišos salotų ar keptų Kyjivo kotletų ne tik su sviesto, bet ir su bolivinių balandų įdaru.

Gardžių idėjų tikrai atras ir vegetariškų patiekalų mėgėjai – nuo Kalėdomis kvepiančių burokėlių ir raugintų kopūstų mišrainės, iki traškių daržovių ir varškės blynelių ar Kūčių stalui puikiai tinkančių įdarytų žuvies kepsnelių su daržovėmis.

Tradicinius lietuviškus skonius mėgstantys mėsos mėgėjai taip pat neliko pamiršti. Atnaujintame tradicinių „Iki" patiekalų asortimente galima rasti kiaulienos guliašą su bulvių koše, raugintų kopūstų ir kiaulienos karkos troškinį, pagardintą svogūnais, morkomis, pomidorais, įvairiausiai prieskoniais bei sviestu.

„IKI gali pasidžiaugti tikrai dideliu jau pagamintų patiekalų asortimentu, pirkėjus stebinančiu ne tik tradiciniais, bet ir neįprastais skoniais. Pirkėjų patogumui siūlome ir šeimynines pakuotes, juk už Kalėdų stalo dažniausiai susirenka gausus artimųjų būrys. Patogu, skanu ir garantuota, kad patiekalas pasiseks. O svarbiausia – turėsite kur kas daugiau laiko pasimėgauti tikrąja švente", – sako V. Budrienė.

Puikus laikas paragauti mažiau pažįstamų patiekalų

Šventės – puiki proga ne tik save palepinti, bet ir atrasti naujus skonius, tad ant Kūčių ar Kalėdų stalo tradicinei lašišai, karpiui ar upėtakiui draugiją lai palaiko egzotiškesnės jūros gėrybės ar rečiau valgomos žuvys – pavyzdžiui, savo skoniu stulbinanti kuprė. Paruošti ją nesunku keptuvėje ar orkaitėje, tačiau jei ieškote šio to įmantresnio – išbandykite konservavimą, rūkymą ar sūdymą. Užtikriname – kuprės sevičė per šventes nustebins net ir visko ragavusius.

Žinoma, nepamirškite ir tradicine Kūčių pažiba vadinamos silkės, kuri tikrai turėtų atsidurti ant švenčių stalo. Nors silkę per šventes įprasta ruošti su įvairiomis sezoninėmis daržovėmis, grybais, svogūnais, naujų spalvų ji įgaus, jeigu pagardinsite šviežiais ar džiovintais vaisiais, riešutais, kiaušiniais.

Mėgstamus patiekalus gardinkite naujais ingredientais – keptą antį įdarykite ne tradiciniais obuoliais, o egzotiniais vaisiais, o kiaulienos kumpį patiekite kartu su spalvinga keptų daržovių puokšte – paprikomis, cukinijomis ir baklažanu, kuriuos papildytų ciberžolių, česnakų ir keptų svogūnų aromatas.

Per šias šventes atraskite malonumą mėgautis ne tik išskirtiniais skoniais, bet ir akimirkomis!


Šaltinis
Temos
Projektas „Iš lėto į Kalėdas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją