Iš lėto į Kalėdas

Didieji prekybos tinklai jau skelbia savo darbo laiką per žiemos šventes – Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus. Tačiau pritrūkusiems svarbiausių produktų nerimauti nereikia: net jei didžiųjų prekybos centrų vitrinose nedega šviesos, tikrai ne bėda – sostinės centre be jokių išeiginių visą parą visuomet veikia išskirtinė IKI Express parduotuvė. Ne bet kokia – išmanioji, kurioje pardavėjų apskritai nėra, o pasirinktas prekes galite dėti tiesiai į savo kuprinę ar maišelį, nes jų nereikės skanuoti.

Viskas paprasčiau nei paprasta: norėdami užeiti į parduotuvę, specialiame terminale turite nuskanuoti savo banko mokėjimo kortelę arba atsisiųstą mobiliąją programėlę. Tuomet išsirenkate norimus produktus iš parduotuvėje esančių prekių ir išeidami iš parduotuvės patvirtinate mokėjimą. Jokio prekių dėjimo į krepšelius ir skanavimo – įdiegtas dirbtinis intelektas pats užfiksuos, kokius produktus pasiėmėte iš lentynų.

Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Vaidos Budrienės, pirmoji autonominė parduotuvė Lietuvoje sulaukė klientų dėmesio ir palankaus įvertinimo, mat apsipirkti joje – itin patogu ir paprasta.

„Matome, kad daugiausiai klientų ši parduotuvė sulaukia savaitgaliais. Jos asortimentas suformuotas galvojant apie greito apsipirkimo, šviežių ir jau paruoštų vartoti produktų besitikinčių pirkėjų poreikius. Šventiniu laikotarpiu autonominė parduotuvė taip pat veiks visą parą, todėl pirkėjai turės galimybę įsigyti ir paskutinės minutės pirkinių šventiniam stalui, skanėstų ar net simbolinių dovanų“, – sako V. Budrienė.

Jei IKI Express išmaniojoje parduotuvėje apsilankyti dar nespėjote, kviečiame pažiūrėti projekto „Iš lėto į Kalėdas“ parengtą video reportažą ir bent akies krašteliu pažvelgti, ką galite rasti šioje parduotuvėje.