Iš lėto į Kalėdas

Labai svarbu – nieko nepamiršti! Tačiau kur kas svarbiau – giliai įkvėpti, atsipalaiduoti ir pasimėgauti didžiųjų metų švenčių laukimo akimirkomis. O tam, kad laukti Kalėdų būtų išties ramiau, visada verta turėti planą B.

Pasiruošimą šventėms jau pradėjo

Jei esate iš tų, kuriems Kalėdos tampa šventiniu maratonu ir nuolatiniu bėgimu stengiantis aplankyti giminaičius ir draugus, tuomet tikriausiai puikiai žinote, koks nelengvas darbas yra skrupulingai apgalvoti visiems dovanas. Kartais – tai misija neįmanoma, nes į namus užsuka pro šalį lėkę seniai nematyti draugai, o ir patiems keliaujant į svečius ne visuomet pavyksta viską suplanuoti.

Tokiais atvejais tikrai pagelbės ekstra dovanėlės – universalios, tačiau šventiškai jaukios, tad puikiai tiksiančios kiekvienam – ir seniai nematytam draugui, ir tolimam giminaičiui, kurį į šių metų dovanų sąrašą įtraukti pamiršote.

Nors kalėdinė karštinė dar neįsisiūbavo, prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė Vaida Budrienė sako, kad pasiruošimo šventėms pirkėjai atidėlioti nelinkę ir prekių krepšelius jau pildo kalėdiniais atributais.

„Pastebime, kad šventiniu laikotarpiu pirkėjai yra linkę labiau pasilepinti, todėl perka daugiau išskirtinių, labiau gurmaniškų prekių bei produktų, kurie ne tik padeda sukurti šventės atmosferą, bet ir tampa dovanomis. Saldainiai ir gardi kava, dėžutė sausainių su šaltalankių arbata – tokios dovanėlės tinka praktiškai visose gyvenimo situacijose", – sako V. Budrienė.

Kaskart apsipirkdami įsidėkite po vieną nedidelę dovanėlę į pirkinių krepšelį – iki Kalėdų spėsite sukaupti solidų dovanų arsenalą, o nerimauti dėl akimirksniu ištuštėjusios piniginės taip pat nereikės.

TOP 3 idėjos simbolinėms, bet jaukioms dovanoms

1. Tikriems gurmanams dovanokite malonumą mėgautis išskirtiniais skoniais bei jų deriniais. Iš skirtingų Prancūzijos regionų atkeliavusius gardžiausius sūrius derinkite su pikantiškais džemais, uogienėmis ar čatniais, džiuginkite visame pasaulyje vertinamais tradiciniais vytintais ispaniškais kumpiais, aukščiausios kokybės antienos paštetais, alyvuogėmis, užtepėlėmis ir kitomis gurmaniškomis vaišėmis.

2. Jei norite dovanoti šilumą, dairykitės kalėdiniais motyvais dekoruotų žvakių, kurias papildyti gali ir kitos namų jaukumą kuriančios detalės – aromatiniai aliejai ar kvapnios namų lazdelės, padėsiančios sukurti žvarbių žiemos vakarų namuose ritualus, namus gardžiais aromatais užpildanti kava karštas šokoladas.

3. Kepamas tik kartą per metus, prieš Kalėdas, galbūt todėl toks visų laukiamas Panettone pyragas bus puiki dovana keliaujant į svečius ar norint parodyti dėmesį verslo partneriams. Tai dovana, kuri skirta dalintis, tad dovanosite ne tik skanias akimirkas, bet ir bendravimo džiaugsmą.