„Reiks kirsti salas, tai prisidės kelios dienos“, – sako A. Valujavičius. Anot jo, šiuo metu plaukimas gana sklandus, vėjas nurimo, lietaus būna, tačiau nestipraus.

„Gaivus orelis, šiandien visą dieną debesuota, tai galima truputį atsigaivinti, nes visas įdegęs. Oda nudegusi. Gaila, faina kelionė, bet jau yra nemažai planų Lietuvoje. Tai bus smagu grįžti atgal. Pro salas reikės labai atidžiai, tiksliai irkluoti. Tai bus reikalų“, – įspūdžiais dalijasi keliautojas.

Jo teigimu, kai iki Majamio liks 3–4 dienos, jis nuspręs, kuria puse geriau link jo plaukti – piečiau ar šiauriau. Mat tai priklausys nuo vėjo krypties. A. Valujavičius taip pat dėkoja už palaikančias gerbėjų žinutes, tačiau tikina, kad jaučiasi gerai.

„Kai paskaitau komentarus, labai daug tokių užuojautos žinučių: palauk, čia tuoj pabaiga, susiimk, nesijaudink, tuoj finišas, viskas bus gerai. Lyg mane laidotų žmonės. Kažkaip keista, nes aš gerai jaučiuosi. Man čia nėra katorga. Katorga buvo Indonezijoje, o čia yra kaifas. Vienatvė, jokių žmonių, jokių problemų, niekas nezyzia, niekas manęs nebando išspirti iš miegojimo vietos. Ramybė“, – pasakoja A. Valujavičius.

Jo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti ČIA.

Šia kelione siekiama vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir taip paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, A. Valujavičius taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)