Vos prieš keletą dienų lūžo vienas keliautojo irklų, bet tai jo nestabdo – priešingai, suteikia dar daugiau motyvacijos užtikrintai plaukti finišo link. Radęs laisvą minutę, keliautojas pasidalijo savo mintimis apie tai, kas laukia paskutinėmis kelionės dienomis, rašoma pranešime spaudai.

„Paskutinėmis dienomis padaugėjo laivybos. Dabar per dieną pamatau po 2–3 laivus, kai anksčiau toks skaičius būdavo per mėnesį. O kai už 5 dienų pradėsiu kirsti Bahamų salas, laivų skaičius ženkliai išaugs. Su kai kuriais laivais per raciją susisiekiam pasisveikinti. Nors salos ir šalia, bet fiziškai nieko nematau ir jausmas toks, kad būčiau dar vidury vandenyno – vis tik mano matymo laukas yra apie 15 jūrmylių. Tai tikėtina, kad žemę išvysiu 2–4 dienų bėgyje, kai būsiu arčiau salų“, - pasakojo A. Valujavičius.

Aurimas Valujavičius

Jis pasidalijo ir tai, kokias oro sąlygas tenka išgyventi. „Padavė daugiau lietaus, bet šiaip oras tenkinantis. Nuplovė visas druskas nuo kūno. Aišku, Majamyje norėtųsi koją ant kranto dėti ne per liūtį, kurios dabar ten dažnas reikalas, tačiau aiškėja tai, kad man atplaukiant, turėtų būti geros oro sąlygos. Su Niallsu jau susiderinom maršrutus, kad priklausomai nuo vėjo galėtume pasirinkti kuriuo irkluoti ir saugiai pasiekti žemę. Paskutinės dvi paros, tikėtina, bus su labai mažai miego, nes reikės naviguoti pro rifus ir mažas saleles, todėl daug valandų reikės sėdėti už irklų. Dėl to mano 6 valandų miegas per parą gali sumažėti iki poros. Bet šiaip viskas gerai. Nors kiek nuvargęs, bet batonėlių dar turiu ir iki mirties toli“, – pasakojo link Šiaurės Amerikos žemyno artėjantis keliautojas.

Šia kelione siekiama vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, A. Valujavičius taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją