„Atlantas nori, kad dar pabūčiau vandenyne. Todėl finišas iš šio sekmadienio nusikelia į pirmadienį (tikiuosi). Miegu pastarosiomis paromis vos po kelias valandas, kad spėčiau ant sekmadienio, bet pastangos bevaisės. Tai bandom susitikti pirmadienį. Laiką patikslinsiu“, – rašo A. Valujavičius.

Penktadienį laidoje „Delfi diena“ Lietuvių centro „Saulėtas krantas“ prezidentė Ingrida Bridikytė pasakojo, kad visas būrys lietuvių laukia keliautojo A. Valujavičiaus kelionės per Atlantą pabaigos. Ruošiamos smagios ir gausios sutiktuvės.

„Mes Aurimą pasitiksime lietuviškai, su duona, plakatais, visi atvažiuos pasipuošę lietuviška atributika. Netgi bus autobusas, kuris žmones atveš iš tolimesnių miestų, dalyvaus televizija. Šiaip apie Aurimą jau buvo paskelbta vietiniuose Majamio portaluose“, – sakė pašnekovė.

Moteris sakė, kad paties A. Valujavičiaus giminės, draugai, artimieji jau kurį laiką laukia jo Majamyje. Keliautojo gerbėjai į Majamį, pasak jos, plūsta ir autobusais. Kai kurie jų ketina keliautoją pasitikti dar vandenyje.

„Pirmiausia, kad norės jį pasitikti, turės laikytis tam tikrų taisyklių, yra žmonių, kurie jį pasitiks savo privačiais laivais. Mes bendraujame ir jį sekami nuo pat pradžių, kai jis tik pasiskelbė, kad ryšis tokiai kelionei. Rizikos, žinoma, yra, bet orai šiuo metu atrodo bus gana neblogi. Žinoma, bus labai karšta, bet manau viskas bus kuo puikiausiai“, – laidoje sakė I. Bridikytė ir priduria, kad prisijungti prie A. Valujavičiaus sutiktuvių dar nėra vėlu.


Delfi primena, kad A. Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir taip paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, A. Valujavičius taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Jo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)