„Judesys jau geresnis nei buvo anksčiau, tai pavyksta nuirkluoti daugiau jūrmylių, bet vis tiek ne stebuklai. Arčiau Karibų vėjas automatiškai silpnės, tai dienų su 21 mazgo vėju greitai visai neišvysiu, tad mėgaujuosi tuo, ką duoda gamta. Maisto atsargų jau maždaug pusę suvalgyta, dėl to džiaugiuosi, nes valtis lengvesnė ir toliau lengvėja. Nepraleidžiu ir progos pažvejoti, kol irkluoju.

Karts nuo karto praplaukia laivai, kartais pavyksta su jais sukomunikuoti per raciją, o kartais ne. Užvakar tolumoje mačiau pilkojo banginio uodegą – ji buvo mano valties pločio – tas vaizdas nerealus ir kol kas viena įsimintiniausių akimirkų iš kelionės. Plaukdamas daug dalykų dėliojuosi galvoje, ką reikės nuveikti Lietuvoje ir pasidaryti po kelionės, tai protinio mąstymo Atlante taip pat netrūksta“, – pasakoja 80 dienų atvirame Atlante irklais mosuojantis keliautojas.

Šiuo metu A. Valujavičius artėja link Karibų salų. Jo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti ČIA.

A. Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Prie kelionės per Atlantą įgyvendinimo prisideda: „Audimas“, „Armijai ir civiliams“, „Raw powders“, „Dell Technologies“, „Me2U“, „GARANT boats and yachts“, „Streikų odontologijos namai“, „Valtinė“, „Skogran“, „Tactical Foodpack“, „Dirsėjas auto“, „Sportgates“.

Kelionės per Atlantą informacinis partneris: pagrindinis naujienų portalas Lietuvoje – Delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)