Daugiau nei darbas

„Kas tavo energijos šaltinis? Ką darytum, jeigu dešimčiai dienų turėtum neribotą pinigų sumą? Kokios tavo svajonių atostogos? To klausiame, kai siekiame suprasti asmens vertybes ir požiūrį“, - sako Milda Šapokienė, pripažindama, kad tai nėra įprasti pokalbio dėl darbo klausimai. Pasak jos, pirmasis susitikimas su personalo specialistais bendrovėje yra skirtas nuoširdžiam ir atviram pokalbiui bei susipažinimui su asmenybe.

„Pirmojo susitikimo metu mes nesigiliname į patirtį ar įgūdžius. Žinoma, tinkamos kompetencijos yra labai svarbios, tačiau tai mes suprantame iš gyvenimo aprašymo, o gyvą susitikimą norime skirti žmogaus pažinimui. Mums itin svarbu, kad bendrovės ir būsimo darbuotojo vertybės sutaptų. Tik užsitikrinę tai, gilinamės į profesinius dalykus“, - teigia IKEA atstovė.

Vadovautis galva ir širdimi

IKEA‘os komanda dirba laikydamasi tokių vertybių, kaip vieningumas, rūpestis žmonėmis ir planeta, paprastumas, atsakomybės pasidalinimas, ekonomiškumas ir kt. Bendrovės atstovai įsitikinę, kai darbuotojų ir įmonės vertybės sutampa, priimami geresni sprendimai, tikslų siekiama tvariu būdu, o kasdienis darbas yra lengvesnis bei teikia daugiau pasitenkinimo.

„Mes visi žinome, jog sprendimus priimame vadovaudamiesi savo galva ir instinktu. Tačiau IKEA‘oje mes tikime, kad priimant sprendimus yra svarbi ir širdis arba vertybės. Jos veikia kaip kompasas, kuris padeda nenukrypti nuo tikrojo savęs. Įmonėje tai padeda užtikrinti, jog darbuotojas jaučiasi vertinamas, gerbiamas bendruomenės narys“, - sako M. Šapokienė. Pasak jos, naujokai labai greitai pajunta, jog kultūra IKEA‘oje ypatinga.

„Dažniausiai nauji darbuotojai stebisi, kokia pozityvi atmosfera yra bendrovėje, kaip komandos nariai padeda vienas kitam ir bendradarbiauja“, - dalinasi IKEA atstovė. Pasak jos, tai itin svarbu, mat Lietuvos gyventojams darbo vietoje svarbiausia yra pagarba, stabilumas bei draugiški santykiai.

Užsakymo nr.: PT_87980999

Temos
Dalintis
Nuomonės