Daugiau nei darbas

„Darbuotojų apranga ne tik reprezentuoja įmonę, bet ir daug pasako apie mus pačius. Uniformas vilkime visi – nuo generalinio direktoriaus iki sandėlio, biuro, restorano darbuotojų. Tai mūsų būdas gyventi lygybės, bendrumo vertybėmis kasdien. Vilkėdami uniformą, esame viena IKEA komanda – nesvarbu, kuriame skyriuje ar kurioje pasaulio vietoje dirbame“, - sako Jolita Juodzevičienė, IKEA Lietuva rinkos vadovė.

Uniforma IKEA‘oje yra daugiau nei rūbas, tai bendruomenės atributas, vertybių išraiška. Vienas iš ypatingų šių uniformų elementų – išskirtinai korektiška dydžių skalė – ne įprasti XS – XL, tačiau nuo C iki Y. IKEA puoselėja pažangų požiūrį į kūno įvairovę ir atsisako stereotipinių matmenų, priima kiekvieno individualumą. Naujos uniformos suderina darbinės aprangos funkcionalumą ir laisvalaikio rūbus primenantį stilių bei patogumą.

Uniformas kūrė ir darbuotojai, ir dizaineriai

Uniformos kurtos „IKEA of Sweden“ dizainerių laikantis įmonei įprastų demokratinio dizaino principų, kuriais paremtas visų IKEA prekių dizainas. Tai forma, funkcija, kokybė, tvarumas ir žema kaina. Darbo apranga įkvėpta švediškų įmonės šaknų.

„Mėlyną ir geltoną spalvas savo uniformai pasiskolinome iš Švedijos vėliavos. Šis derinys atspindi mūsų skandinavišką kilmę, be to, yra labai praktiškas. Geltonai vilkinčius darbuotojus lengva pastebėti parduotuvėje“, - sako J. Juodzevičienė. Pasak jos, itin svarbus yra uniformų tvarumas.

IKEA

„IKEA darbuotojų uniforma pasiūta tausojant žaliavas, vandenį ir naudojant minimaliai cheminių priedų. Drabužių pagrindą sudaro tvariau užauginta medvilnė, perdirbtas poliesteris ir lajocelis – celiuliozės pluoštas, gaunamas perdirbant medieną. Pagalvojome ir apie tai, kur mūsų uniformos atsidurs, baigusios savo darbą – o visus drabužius lengva perdirbti“, - atskleidžia IKEA Lietuva rinkos vadovė.

Prieš naujosios uniformų kolekcijos startą ją išbandė 400 darbuotojų skirtingose šalyse. Bandymų metu darbuotojai pasakojo, ko tikisi iš savo darbo drabužių, kas jiems patogu, o ką dar reikėtų patobulinti. Šiandienos uniformos ir jų vaizdas yra jungtinis dizainerių ir jas dėvėsiančių darbuotojų kūrybos rezultatas.

Užsakymo nr.: PT_87981173

Dalintis
Nuomonės