Būk pasiruošęs pakeisti taisykles

Būk pasiruošęs pakeisti taisykles

Nors naujuose namuose turi sportui reikalingą inventorių, Simona neslepia – čia treniruotis neprisiverčia ir mieliau keliauja į sporto klubą. Ji pasakoja, kad nors aktyvi buvo visada, sportą iš naujo atrado po pandemijos.

„Per dvejus pandemijos metus dauguma mūsų tikriausiai pernelyg atsipalaidavome. Aš – ne išimtis. Tačiau sportuoju ne todėl, kad turėčiau tobulas kūno linijas. Esu prieš savęs alinimą ir nevalgymus, prieš iškreiptą kūno kultą. Esu už gerą savijautą, o sportas man ją ir dovanoja“, – pabrėžia moteris.


Simona atskleidžia, kad namuose turi įspūdingą kiekį laikrodžių – net 13, tačiau sako seginti tik vieną: „Dabar nesiskiriu su išmaniuoju laikrodžiu „Galaxy Watch4“. Man labai patinka jo dizaino universalumas: vieną dieną pasirenku klasikinį ekraną, kitą – sportinį. Be to, laikrodžiu galiu bet kada atsiliepti – net ir tvarkydamasi namuose. Tačiau labiausiai jis mane motyvuoja sporto salėje“.

Simona pasakoja, kad jos turimas išmanusis laikrodis susietas su naujausiu, pažangiausiu savo serijos istorijoje „Samsung“ telefonu „Galaxy S22 Ultra“ ir sveikatingumo programėle „Samsung Health“. Čia ji stebi savo kūno masės sudėtį, širdies veiklą, riebalų ir raumenų kiekį, taip pat seka treniruočių efektyvumą ir fiksuoja per dieną išgeriamo vandens kiekį. Miego kokybė taip pat turi didelę įtaką kiekvieno žmogaus savijautai, todėl kas rytą, vos prabudusi, Simona telefone peržvelgia savo miego duomenis.

Be to, šis laikrodis ne tik skaičiuoja žingsnius, bet fiksuoja ir kitokią kasdieninę veiklą: pritūpimus, pasistiebimus ar pasilenkimus. „Kartą, norėdama sužinoti, kiek kalorijų sudeginu ne tik treniruotės, bet ir visos dienos metu, dariau eksperimentą: atėjusi į treniruotę, pasirinkau, kad laikrodis tądien fiksuotų absoliučiai visus mano judesius. Tai buvo beprotiškai intensyvi bėgimo, lėkimo, ėjimo, tūpinėjimo diena, nes kraustėme sandėlius ir kilnojome dėžes. Sudeginau virš 3000 kalorijų“, – pasakoja Simona.

Paklausta, kaip save motyvuoja kasdien pakilti nuo sofos, Simona svarsto, kad pirmiausia nereikia savęs alinti, tuomet nereikės ir prisiversti sportuoti: „Būna visokių dienų, kai atsikeli ryte ir jauti, kad neturi jėgų, tuomet ir nebūtina keliauti į sporto klubą. Galima pamedituoti ar kažkaip kitaip „susirinkti save“ ir atgauti jėgas. Manau, kad svarbiausia – išlaikyti balansą.“

Vis tik Simona sako, kad vieną dieną praleidusi prie televizoriaus, kitą dieną stengiasi būti aktyvesnė, o per ilgai užsisėdėjus vienoje vietoje, atsistoti ir bent minutei pajudėti kasdien primena ir pats laikrodis. „Dabar tikiuosi, kad šis nuostabus įrenginys greitai fiksuos ir kitą mano veiklą – šią vasarą svajoju išmokti važinėtis riedučiais“, – juokiasi Simona.


Garsi moteris neslepia, kad yra maloniai nustebusi ir kitomis šio laikrodžio funkcijomis bei lengva sąveika su kitais įrenginiais – neseniai ji išbandė nuotolinio valdymo funkciją, leidžiančią lengvai nusifotografuoti išmaniuoju telefonu. Tereikia telefoną pastatyti norimoje vietoje, pasiruošti nuotraukai ir, paspaudus mygtuką laikrodžio ekrane, po 3 sekundžių jau galima mėgautis puikiai pavykusiu kadru.