Būk pasiruošęs pakeisti taisykles

Būk pasiruošęs pakeisti taisykles

Draugai ir šeimos nariai naujuosius Nainių namus vadina vieta su ypatinga aura, kur visada norisi sugrįžti. Simona šmaikštauja, kad su vyru Jonu pasidalijo namų erdvėmis: jam atiteko išsvajotasis garažas, tapęs tikra „bachūrviete“, jai – visa kita, pradedant funkcionalia buitine technika ir baigiant svečių traukos centru tapusiu „Neo QLED“ televizoriumi.

Įkurtuvių iššūkiai: visi laukia, ir mes laukiame

Vis dar įkurtuvių nuotaikomis gyvenanti Simona atskleidžia, kad namų įrengimas jų šeimai buvo nauja patirtis: „Prieš tai gyvenome mažyčiame bute, kurį pirkome jau įrengtą – tiesiog atsinešėme daiktus ir pradėjome gyventi.“

Paprašyta pasidalinti didžiausiais įkurtuvių iššūkiais, moteris prisimena, kad kurį laiką „gyveno ant lagaminų ir dėžių“, o kadangi namus įsirenginėjo pandeminiais metais, yra tekę palaukti ir lempų, ir durų. Tiesa, kai kurių baldų trūksta iki šiol, tačiau pašnekovė tai vadina smulkmenomis ir nesureikšmina.

„Tu gali ir užsisakyti laiku, ir susimokėti laiku, tačiau kitaip nebus. Visi laukia, ir mes laukiame“, – sako Simona, o visiems būsimiems naujakuriams, norintiems taupyti nervų ląsteles, pirmiausia pataria apsišarvuoti milžiniška kantrybe.

Dizainerėms su mumis buvo labai paprasta

Moteris svarsto, kad namų įrengimas nebuvo itin sudėtinga misija dėka geros komandos, juo labiau, jiedu su Jonu puikiai žinojo ko nori, o judviejų norai sutapo.

„Žinojome, kad norime funkcionalių, baltų namų, kuriuose būtų daug šviesos. Net augindami tris šuniukus, norėjome šviesių, pastelinių spalvų baldų ir didelės lovos, kurioje tilptume penkiese. Norėjome didelio valgomojo stalo su minkštomis kėdėmis, ant kurių būtų patogu sėdėti kad ir 10 valandų. Taip pat norėjome aukštų, gražių spintų, talpinančių daug daiktų. Kai iš karto žinai, ko nori, dizaineriams nebereikia tau siūlyti salotinės spalvos lovų“, – juokiasi Simona.

Dar vienu teisingu sprendimu ji įvardija tai, kad viską ėmė užsakinėti pačioje įrengimo proceso pradžioje, todėl svarbiausi baldai ir „Samsung“ buitinė technika į namus pradėjo keliauti gana greitai.

Į naujus namus atkeliavo ir senelio palikimas

Simona sako, kad persikraustymas yra puiki proga atsikratyti nenaudojamų daiktų ir nedėvimų drabužių, tačiau išimtį daro senelio palikimui: pianinas ir knygos kartu su Simona keliauja iš vienų namų į kitus.

„Senelis mamytei paliko legendinį, tamsiai rudą pianiną „Riga“, kurį iš Marijampolės į Vilnių parsivežėme tada, kai Jonas pradėjo mokytis skambinti pianinu. Tačiau tuometinė jo spalva niekaip netiko prie mūsų naujųjų namų interjero, todėl pianiną restauravome: iš rudo pavertėme baltu. Tobula!“, – džiaugiasi Simona ir pasakoja, kad virš pianino planuoja įrengti knygų lentynas, kuriose surikiuos ištisus literatūros lobynus.

Vis tik moteris svarsto, kad į naujus namus neverta tempti senų buitinės technikos prietaisų: „Naujuose namuose viskas turi būti nauja. Mūsų visa buitinė technika yra „Samsung“ ir viskas, kas gali būti sujungta su telefonu „Smart Things“ programėle, yra sujungta – aš jau neįsivaizduoju, kaip galima gyventi kitaip. Programėlė leidžia valdyti namus nepakylant nuo sofos, o tai ypač palengvina buities darbus. Pavyzdžiui, į savo „Galaxy S22 Ultra“ telefono „Smart Things“ aplikaciją suvedu, kad į džiovyklę sukroviau medvilnę, džinsus ir marškinius – aplikacija pati parenka drabužius labiausiai tausojančią džiovinimo programą.“