Maisto produktus kas kartą mėginsiu įsigyti skirtinguose prekybos centruose, kad neįgristų monotonija ir galėčiau išmėginti įvairesnį asortimentą.

Šį kartą nuvykau į prekybos centrą „Lidl“, kur už 3 eurus įsigijau: 1 kilogramą bulvių, galvelę česnako, „Bri“ sūrio ir vytinto kiaulienos kumpio. Produktai ir jų kainos kainos yra orientacinės, todėl visada galite ieškoti panašių atitikmenų už kitokią kainą.

Vakarienė už 3 eurus

Tikime, jog kiekvienas gaminantis maistą turi vienokių ar kitokių prieskonių, kuriuos gali naudoti pagal savo skonį, ką augina virtuvėje ant palangės – rozmariną, baziliką, čiobrelį, todėl į kainą neįskaičiuotos prieskoninės žolelės, druska, šlakelis aliejaus.

3 eurų vakarienė skirta dviem žmonėms, tai reiškia, kad vienam žmogui išleista tik 1,5 euro!

Šį kartą jūsų dėmesiui – vyro pagamintas patiekalas – orkaitėje skrudintos bulvių skiltelės su balto pelėsio sūriu ir vytinto kumpio juostelėmis.

Vakarienė už 3 eurus

Jums reikės:

  • 1 kilogramo bulvių
  • Česnako galvelės
  • „Bri“ sūrio
  • Vytinto kiaulienos kumpio
  • Turimų žolelių, druskos ir pipirų, šlakelis aliejaus.


Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių temperatūros.
2. Skiltelėmis supjaustykite bulves. Jei bulvės šviežios – galima palikti jas su lupenomis.
3. Sviestinį popierių pašlakstykite „Extra Virgin“ alyvuogių aliejumi. Jį paskirstykite turimų žolelių šluotele ir palikite jas ant skardos.

Vakarienė už 3 eurus

4. Sutraiškykite česnako skilteles, tačiau jas su visomis jų luobelėmis sudėkite kartu su bulvėmis ant kepimo skardos. Tokie česnakai gardžiai kartu su bulvėmis apskrus ir papuoš patiekalą. Paskaninkite bulves druska ir pipirais, kitomis turimomis žolelėmis, pavyzdžiui, šviežiu rozmarinu.

Vakarienė už 3 eurus

5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
6. Kai bulvių skiltelės gražiai apskrus, uždėkite pjaustyto „Bri“ sūrio gabalėlius. Galima naudoti ir „Camembert“ ar kitą minkštąjį pelėsinį sūrį.

Vakarienė už 3 eurus

7. Bulves ir sūrį sumaišykite ant kepimo skardos ir serviruokite į lėkštę.
8. Baigiant kepti ant orkaitės grotelių uždėkite vytinto kumpio juosteles, kad šiek tie apkeptų, padžiūtų.

Vakarienė už 3 eurus

9. Uždėkite paskrudintas vytinto kumpio juosteles ir papuoškite citrininio čiobrelio (ar kitos prieskoninės žolelės) šakele.

Vakarienė už 3 eurus

Skanaus!

Vakarienė už 3 eurus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)