Įsismarkavusį lietų vaikyti ėmėsi bandonijų ansamblis „Velnio tuzinas” ir žygio šauklė Edita Mildažytė, kvietusi visus apkabinti šalia stovinį ir prisiekti meilę Lietuvai ir lietuviams.

Vyrų choro atlikėjai juokavo, kad tai bene vienintelis minusas dainuojant vyrų choruose – apkabinti kur kas mieliau būtų merginų choro atstoves.

„Vyrų chorus vis sunkiau suburti didelius ir įvairių amžiaus grupių“, – sakė Palangos vyrų choro „Pajūrio šaulių” atstovai. „Galvojame – štai, kviesime registruotis vyrus lietuvius, iškeliavusius į užsienį, ne tik užsiregistruoti www.4milijonai.lt puslapyje, bet ir tose šalyse, kur gyvena, burtis į vyrų chorus, o tada ir kartu „Tautišką giesmę” giedoti“ – dalijosi mintimis jie.

Vyrų chorus vis sunkiau suburti didelius ir įvairių amžiaus grupių
„Pajūrio šaulių“ atstovai

Skaičiuojama, kad per 100 metų po visą pasaulį pasklido daugiau nei 1,5 milijono lietuvių. Iniciatyva „Lietuva 4.000.000“ žmones kvietė didžiuliame gaublyje žymėti pažįstamus tauragiškius, pasklidusius po pasaulį, ir pakviesti juos šių metų liepos 6-ąją šimtmečio proga kartu giedoti „Tautišką giesmę“.

Žygis „Vardan tos“ siekia skleisti pasiruošimo šimtmečio Dainų šventei nuotaiką, įtraukti kuo daugiau Lietuvos žmonių į šventės laukimą. Būtent Dainų šventė Vingio parke liepos 6-ąją ir taps centrine vieta, iš kur bus užduotas tonas himnui visame pasaulyje. Šiemet liepos 6-ąją himnas pasaulyje bus giedamas 21 val. Lietuvos laiku – didžiausiu iššūkiu, ko gero, tai taps Azijos ir Australijos lietuviams, kuriems dėl to gali tekti keltis paryčiais.

Šaltinis
Specialus projektas „Dainų šventės alumnai“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją