Kaip išsikepti skanų, minkštą, sultingą kepsnį – klausimas, kylantis ne vienam mėsos mėgėjui. Tikra virtuvės pažiba gali tapti jautienos nugarinės kepsnys su kaulu, dar vadinamas T-bone. Tai vienas gardžiausių ir kokybiškiausių kepsnių, kurių gaminimo subtilybes turi žinoti kiekvienas mėsėdis.

T-bone kepsnius galima ne tik ruošti orkaitėje, bet ir kepti grilyje virš kaitrių žarijų, apdorojant mėsą sausu karščiu. Kadangi kaulas irgi skleidžia karštį, mėsa iškepa tolygiau, o kepama nesudžiūva ir nesusitraukia.

Siūlome pasigaminti šį jautienos kepsnį namuose ir nustebinti svečius bei artimuosius.

Paruošimas

• Pagardinkite mėsą prieskoniais.
• Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba ištirpinkite sviestą, dėkite kepsnius ir iš abiejų pusių kepkite po 3 min.
• Sudėkite kepsnius į jau pašildytą indą, skirtą kepti orkaitėje.
• Įkaitinkite orkaitę iki 80 0C ir kepkite mėsą apie 50 min.


www.DELFI.lt
komentarai