Iš tiesų, išvydę respublikonų kandidato Donaldo Trumpo įsiveržimą į priekį, Linkolno gatvėje CNN televizijos tiesioginę transliaciją stebintys žmonės, susiėmė už galvų.

Kuomet CNN transliacijos režisierė visų paprašė paploti ir mojuoti į kameras, kurios neturkus transliuos pasauliui iš šios nedidelės Majamio aikštės, tik nedidelė grupelė stebėtojų reiškė emocijas.

Vaikštant žmonių minioje, galima buvo pastebėti visko – draugai guodžiantys vienas kitą, nagus kramtantys ir besikeikiantys transliacijos stebėtojai, ar tie, kurie tiesiog nutarė numigti gulėdami ant suoliuko, kol paaiškės daugiau rezultatų.

Amerika renkasi. Majamis susiėmė už galvos

Kalbinti pašnekovai teigė tikėję, kad Florida, o ypač Majamyje gyvenantys ispanakalbiai, nusvers respublikonų pranašumą valstijoje.

Ispanakalbiai, kuriuos suvienijo Donaldo Trumpo rasistiniai komentarai apie imigrantus iš Centrinės Amerikos šalių, buvo šios valstijos viltis.

Rinkimų dienos pradžioje, nusidriekusios eilės prie balsavimo vietų ispanakalbių rajonuose Floridoje, suteikė viltį demokratų kandidatei. Tačiau apsilankius šios rinkimų apylinkėse vakare, galima buvo pastebėti tik vieną kitą atėjusį balsuotoją.