„Neapsisprendusioje“ Ohajo valstijoje moterų, reiškiančių paramą Donaldui Trumpui ieškoti ilgai taip pat nereikia. Jos dirba įvairiausius darbus, turi skirtingą išsilavinimą ir yra įvairių rasių bei tautybių. Tačiau jos turi aiškius argumentus, kodėl būtent šis kandidatas, pagarsėjęs patyčiomis moterų atžvilgiu, turi užimti JAV Prezidento postą.

Ohajas

Imigrantė: suprantu jį

Ema į JAV atvyko prieš 20 metų. Tamsaus gymio moteris yra gimusi ir užaugusi Filipinuose ir, kaip pati įvardino, žino, kas yra korupcija ir skurdas. Siekti amerikietiškos svajonės ji nusprendė legaliai – pildė dokumentus, prašė darbo vizos.

D. Trumpas nemėgsta ne imigrantų, o nelegalių imigrantų. Nelegalių – va toks ir skirtumas.
filipinietė

D. Trumpas nemėgsta ne imigrantų, o nelegalių imigrantų. Nelegalių – va toks ir skirtumas“, – savo remiamo kandidato kritiką imigrantų atžvilgiu, neutralizuoja kukli, nedidelio ūgio, plačios šypsenos filipinietė. Paklausta, kaip vertina D. Trumpo patyčias moterų atžvilgiu, moteris tik nusišypso: „Žinote, aš jį suprantu. Jis buvo Holivude, moterys pačios pas jį eidavo. Bet dabar jis pasikeitė, jis – kitas žmogus“, – entuziastingai verslininką teisina pašnekovė.

Fililipinietė Ema

Emos palaidinės atlape įsegti du ženkliukai: viename D. Trumpas šypsosi Amerikos vėliavos fone, kitame – H. Clinton ir ją žeidžiantis užrašas. Kuo Emai neįtinka didžiąją dalį savo politinės karjeros moterų teisėms ginti paskyrusi demokratų kandidatė? Ema netiki H. Clinton nuoširdumu atstovaujant moterų teises: „Manau, ji tai daro tik dėl to, kad pasiektų prezidento postą ir, priešingai nei ponas Trumpas, nori naudos tik sau“.

Fililipinietė siūlo visiems pamiršti lytis ir rases bei balsuoti už kandidatą, kuris Amerikai nuoširdžiai linki gero.

Sendi: nenorime Europos Amerikoje

Sendi, dėvinti kepurėlę nuo saulės su žymiuoju D. Trumpo rinkiminiu šūkiu, labiausiai baiminasi dėl Hillary Cinton atvirumo imigrantų atžvilgiu. Ji žeria įspūdingus savo prognozių skaičius, pateikia skaudžią Prancūzijos svetingumo pabėgėliams patirtį.

Anot pensininkės Sendi, D. Trumpas negalėtų pasakyti nieko tokio baisaus, ko H. Clinton jau nebūtų padariusi. Be to, jis į rinkimus eina nepriklausydamas jokiai „politinei gaujai“.
Sendi

„Nenorime kad būtų taip, kaip pas jus Europoje. Mes jau ir taip turime kiaurą Meksikos sieną, per kurią plūsta blogas heroinas. Aš nežinau, kas jį įveža. Bet kad patenka per Meksikos sieną, tai turbūt daugiausiai meksikiečiai ir įveža. Aš nieko nekaltinu, bet siena tai Meksikos. Todėl mums reikia D. Trumpo sienos“. Anot pensininkės Sendi, D. Trumpas negalėtų pasakyti nieko tokio baisaus, ko H. Clinton jau nebūtų padariusi. Be to, jis į rinkimus eina nepriklausydamas jokiai „politinei gaujai“.

Sendi didžiuojasi, kad per savo gyvenimą ji dirbo ir padavėja, ir valė kitų žmonių namus, tačiau daugiausia metų praleido tvarkydama finansus vienoje įmonėje. Todėl ji, kaip ir jos pasirinktas kandidatas, žeria kritikos dabartinei sveikatos apsaugos sistemai, dar kitaip vadinamai tiesiog „ObamaCare: „Man patinka D. Trumpas, nes jis nori panaikint „ObamaCare“. Aš esu pensijoje, bet daug metų dirbau buhaltere. Nuo tada, kai atsirado ši programa, pas mane vis ateina žmonės ir sako, kad jie nebeišgali sumokėti medicininio draudimo. Jiems pigiau sumokėti baudas ir gyventi toliau.“

D. Trumpo remėja: tai mūsų paskutinis šansas

Debora, Pamela ir Jenis

Su dar trimis respublikonų kandidato į prezidentus rėmėjomis susitinku Hilton viešbučio vestibiulyje. Debora, Pamela ir Dženis išreiškė norą pasikalbėti, norėdamos paneigti stereotipą, kad moterys neremia D. Trumpo . Visos trys pašnekovės prisistato dirbančios solidžius darbus, kurių paprašė straipsnyje neminėti. To priežastis – jų įsitikinimas, kad su aukštesnes pareigas užimančiais ir H. Clinton kritikuojančiais žmonėmis gali būti susidorojama. Kalbėdamos apie savo baimes dėl H. Clinton ir apie įvairias konspiracijos teorijas, jos vis rėmėsi demokratus ir jų kandidatę kritikuojančiu filmu „Hillary Amerika“. Vienu iš tokių gąsdinančių faktų jos įvardija minėtame filme sužinotą mintį, kad Kuklusklanas buvo sukurtas demokratų partijos.

Visos trys pašnekovės prisistato dirbančios solidžius darbus, kurių paprašė straipsnyje neminėti. To priežastis – jų įsitikinimas, kad su aukštesnes pareigas užimančiais ir H. Clinton kritikuojančiais žmonėmis gali būti susidorojama.

Kalbant apie konkretesnes temas, sicilietiškų šaknų turinti Debora sako, kad H. Clinton nėra ta moteris, kuri būtų pavyzdys jos dviems dukroms. Paklausus apie skandalingus D. Trumpo vaizdo įrašus, kuriuose jis žemina moteris, ji trumpai atkerta, kad ji su merginomis rūbinėje dar netokių dalykų prikalbėdavo: „Visi kalba rūbinėse. Ar tai būtų vyrai, ar moterys. Juokinga, kad tik tuo H. Clinton kaltina savo oponentą“.

Pamela taip pat išreiškia simpatiją D. Trumpui: „Jis yra tikras, nenušlifuotas. Jis nėra marionetė ir kalba iš širdies. Man patinka jo vertybės“. Vienas svarbiausių Pamelos argumentų palaikant šį kandidatą yra tai, kad jis gina individų teisę į ginklo turėjimą. Ji baiminasi, kad H. Clinton užėmus svarbiausia šalies postą, bus pakeisti tokie svarbūs įstatymai ir šalis taps nesaugi bei pateks į krizę.

Moterų trijulė vieningai sutaria: „Šie rinkimai – tai paskutinis Amerikos šansas“.

Amerika renkasi. Moterys už Trumpą