Rugpjūčio 21–23 dienomis „Tele2“ vadovai dviračiais keliavo nuo Rygos iki Vilniaus, siekdami surinkti lėšų organizacijai „SOS Vaikų kaimai“ Latvijoje ir Lietuvoje.

Spalvinga šventė Anykščiuose

Labdaringame dviračių maratone besivaržantys „Tele2“ grupės vadovai antradienį kirto Lietuvos sieną. Pakeliui jie aplankė „Tele2“ prekybos saloną Biržuose. O antrosios dienos finišo vietoje – Anykščiuose – jų laukė šventė miesto centre.

„Šią kelionę sugalvojo patys mūsų vadovai. Mes esame kompanija mėgstanti
iššūkius, šitie žmonės irgi mėgsta iššūkius. Baltijos šalys „Tele2“ įmonei yra
labai svarbios, dėl to jos ir pasirinktos. Be to, esame švediška
kompanija ir švedams didelį įspūdį daro taiki masinė demonstracija Baltijos kelias.

Būtent per Baltijos kelio metinės mūsų vadovai atvažiuoja ir finišuoja Vilniuje. O „SOS
vaikų kaimas“ yra organizacija daranti šventą darbą. Ji dirba visame
pasaulyje ir yra išlaikoma tik iš paramos“, – renginyje pasakoja „Tele2“ korporacinės komunikacijos Baltijos šalims vadovas Andrius Baranauskas.

Renginyje anykštėnai ir miesto svečiai buvo kviečiami minti virtualios realybės dviračius, dalyvauti programavimo pamokėlėse, vaikai pramogavo ant pripučiamų batutų, vaišinosi spragėsiais. Renginį vedė „Tele2“ Inovacijų biuro narys Arnoldas Lukošius, kuris į Anykščius atvyko „Tele2“ 4G internetu varomu automobiliu.Daugiausia anykštėnų dėmesio sulaukė virtualios realybės dviračiai. Už kiekvieną numintą kilometrą „Tele2“ skyrė 5 Eur „SOS Vaikų kaimui“. Iš viso šventės metu anykštėnai numynė 163 kilometrus ir paaukojo 815 Eur. Greičiausias šiose virtualiose varžybose buvo dvylikametis Kasparas Smertjevas, per penkias minutes numynęs net 4,8 km. Jis apdovanotas nauju mobiliuoju telefonu.

Dviratininkų sutiktuvės ir maratono pabaiga „SOS Vaikų kaime“

Trečiadienį „Tele2“ vadovų komanda baigia trijų dienų kelionę. Finišo liniją jie kirto netoli Vilniaus – Riešės miestelyje. Iš ten dviratininkai keliavo į Vilniuje esantį „SOS vaikų kaimą“, kur kartu su čia gyvenančiais bei iš kitų organizacijos padalinių Lietuvoje atvykusiais vaikais švęs akcijos pabaigą.

Šventės metu vaikų laukia įvairios pramogos bei, svarbiausia, akcijos rezultatų paskelbimas. Lėšos „SOS vaikų kaimams“ Lietuvoje ir Latvijoje buvo renkamos ne tik internete nemokamai balsuojant už maratono dalyvius, bet ir minant specialius virtualius dviračius. Tai tris dienas darė „Tele2“ darbuotojai Vilniuje, galimybę paaukoti minant taip pat turėjo Vilniaus „Akropolio“ lankytojai bei Anykščių miesto gyventojai ir svečiai.

1 balsas – 0,5 euro labdarai

Labdaringas dviračių varžybas „Tele2“ vadovai tęs iki trečiadienio vakaro, tad paramą „SOS Vaikų kaime“ gyvenantiems vaikams vadovai renka iki pat varžybų pabaigos. Norint paaukoti vaikams, tereikia nemokamai prabalsuoti už bet kurį dviračių varžybų dalyvį internete, adresu http://www.delfi.lt/multimedija/dviraciais-uz-vaikus/.

Už kiekvieną, nesvarbu, kuriam dalyviui, atiduotą balsą, „Tele2“ paaukos po 0,5 euro organizacijai „SOS Vaikų kaimai“ Lietuvoje ir Latvijoje.