Paeljos receptų yra gana daug, dažnai šį patiekalą galite pamatyti su jūros gėrybėmis, tačiau ispanai teigia, kad tikra paelja yra su triušiena ir/arba vištiena. Kai kurie būtinai į paelją deda alyvuoges, kai kurie ne, kai kurie pila į patiekalą sausojo baltojo vyno, tačiau tai irgi pamatysite ne visur. Siūlome patiems pasimėginti pagaminti paelją ir nuspręsti, koks šis patiekalas jums patinka labiausiai.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, apkepinkite mažais gabalėliais supjaustytą vištieną, bekepant, pagardindami druska ir pipirais. Tada, neišjungus ugnies, į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, paprikas ir čili pipirus, kepkite nuolat maišydami kelias minutes. Tada sudėkite pomidorus, susmulkintą česnaką, viską gerai išmaišykite, patroškinkite iki 10 minučių ant žemos ugnies.

Įpilkite sultinio, suberkite prieskonius, išspauskite ketvirtadalį citrinos sulčių. Tuomet supilkite sausą baltąjį vyną ir įberkite ryžių. Troškinkite dar apie 20-25 minutes, kol ryžiai išbrinks, nustatę žemą ugnį. Jei matysite, kad reikia, galite įpilti nedidelį kiekį vandens.

Ryžiams išvirus, išjunkite ir palikite patiekalą „pailsėti“ dešimčiai minučių. Skanaus!