30 metų iki šiandien

Kasmet artėjant Šv. Velykoms dažome kiaušinius, ruošiame gardžiausius valgius ir kartu su artimiausiais pasitinkame svarbiausią pavasario šventę. Didžiųjų metų švenčių tradicijos gyvuoja šimtmečiais, tačiau ir jos po truputėlį kinta. Prieš 30 metų tikriausiai net neįsivaizdavome, kad ruoštis ypatingoms progoms ateityje bus taip paprasta – nebereikės valandų valandas suktis virtuvėje, nes įmantriausiais patiekalais už mus pasirūpins kiti.

Maisto technologė Goda Paškevičiūtė pastebi, kad klasikiniais patiekalais lietuviai tikrai neapsiriboja, drąsiai ragauja ir atranda naujus skonius, Velykoms renkasi ne tik tradicinius patiekalus.

„Lietuviai išties domisi tiek įvairiais pasaulio skoniais, tiek sveikesniais patiekalais. Tad šį pavasarį jiems pasiūlėme ne vieną naujieną, kuri puikiai tiks ir Velykų stalui papuošti“, – pasakoja G. Paškevičiūtė.

Kokie patiekalai lietuvių tarpe patys populiariausi ir kas šiais metais puikuosis ant Velykų stalo, kviečiame pasižiūrėti parengtame video reportaže.